Хто увійшов до нової наглядової ради «Укрнафти»

Державна компанія «Укрнафта» отримала нову наглядову раду, до якої увійшли три незалежні члени та два представники акціонерів – Міноборони та НАК «Нафтогаз України». Склад наглядової ради затверджено на загальних зборах акціонерів компанії 6 березня, повідомила пресслужба групи «Нафтогаз». Голова «Укрнафти» Сергій Корецький в коментарі Forbes Ukraine назвав обрання наглядової ради «чудовою новиною». 

📲 45 секунд – на один пост, 20 хвилин на день, щоб дізнатися головні економічні та бізнесові новини. Підписуйтеся на Telegram-канал Forbes Ukraine, щоб економити час.

Ключові факти

  • Трьох незалежних членів обрали за результатами прозорого та незалежного конкурсу.  
  • Тім Додсон, який має понад 40-річний досвід у сферах видобутку та геології, був виконавчим віце-президентом у Equinor, наразі очолює раду директорів норвезької компанії Ennox Technology Sdn Bhd, що спеціалізується на переробці нафтових відходів. 
  • Іренеуш Фонфара, фахівець у фінансовому, промисловому та нафтогазовому секторах з понад 30-річним досвідом роботи, протягом 8 років очолював найбільшу нафтопереробну компанію в країнах Балтії Orlen Lietuva, завод якої переробляє 10 млн тонн нафти на рік.
  • Дункан Найтінгейл, що має понад 30-річний досвід у сфері нафтогазової промисловості, є міжнародним експертом у пошуку нафтових та газових резервів в країнах Латинської Америки, Європи, Африки та Близького Сходу, наразі є головним виконавчим директором та членом правління Blacksteel Energy, де під його керівництвом пройшла модернізація виробничих потужностей.
  • Акціонерів компанії представлятимуть Людмила Дараган – від Міністерства оборони України, та Роза Тапанова – від НАК «Нафтогаз України», яка також була представником держави в попередній наглядовій раді «Укрнафти». 

«Укрнафта» отримала нову наглядову раду, обрано п’ятьох членів /Фото 1

  • «Обрання наглядової ради – це чудова новина. Незалежні члени мають багаторічний досвід у видобутку, геології фінансах, який сукупно сягає 100 років. Очікуємо, що вони допоможуть вдосконалити корпоративну культуру компанії, залучити технології, знання та контакти на Заході», – прокоментував Forbes Ukraine подію голова компанії Сергій Корецький. 
  • За його словами, два члени від акціонерів спеціалізуються на юриспруденції та державному управлінні. «Це буде потужний симбіоз, який дозволить компанії стрімко розвиватись», – додав він. 

Контекст

Процедура обрання та призначення ради здійснювалась відповідно до Керівних принципів ОЕСР щодо корпоративного врядування на підприємствах з державною формою власності. 

Найбільшим акціонером «Укрнафти» є НАК «Нафтогаз України» з часткою 50%+1 акція. 5 листопада 2022 року ставка Верховного головнокомандувача ЗСУ ухвалила рішення про передання державі частки корпоративних прав компанії, яка належала приватним власникам і якою зараз управляє Міноборони.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *