Хедж-фонди скуповують акції американських техкомпаній на тлі зниження ставок ФРС – Goldman Sachs

Минулого тижня хедж-фонди скуповували акції американських технологічних і медійних компаній найшвидшими темпами за чотири місяці через зниження відсоткової ставки Федеральною резервною системо ю США на 50 базисних пунктів, пише Reuters із посиланням на Goldman Sachs.

Перше зниження ставки ФРС за чотири роки призвело до зростання американських акцій минулого тижня.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • Хедж-фонди розмістили майже втричі більше довгих позицій, роблячи ставку на зростання акцій сектору інформаційних технологій порівняно з тими, хто робив ставки проти цього, йдеться у повідомленні брокерської компанії.
  • За даними Goldman Sachs, купівля акцій компаній, що виробляють напівпровідники та супутнє обладнання, переважає над продажем акцій компаній, які виробляють технологічне обладнання, наприклад, виробників компʼютерів, моніторів та жорстких дисків.
  • У замітці йдеться, що хедж-фонди також відмовилися від коротких позицій та збільшили довгі ставки на компанії сфери інтерактивних медіа та розваг.
  • Ширший сектор технологій та медіа нині становить майже третину загального обсягу чистих портфельних інвестицій США.
  • У портфелі основних брокерських послуг Goldman Sachs навпаки найбільше продавалися споживчі товари, йдеться у замітці.
  • У США продажі перевищили покупки акцій таких підприємств, як готелі та ресторани, вперше за чотири тижні, і сектор пережив найбільший чистий продаж за рік.
  • Загальні запозичення та інвестиції хедж-фондів досягли приблизно 278%, що є одним із найвищих показників цього року.

Контекст

18 вересня ФРС знизила ставки на півпункту, що стало першим зниженням ставки з початку пандемії Covid та зниженням ставок із 23-річного максимуму. Значне зниження ставок може мати різні наслідки для економіки. Зниження ставок по позиках має зняти тиск із компаній та рядових американців, що теоретично має допомогти уповільнити втрату робочих місць. Але це також може звести нанівець частину наполегливої ​​боротьби ФРС з зростанням цін.

В останні місяці акції вагалися між різкими падіннями та рекордними максимумами, частково через те, що інвестори були занепокоєні, що ФРС занадто довго чекала на зниження ставок і що економіка може піти на спад. У липні ФРС зіткнулася з тиском, який вимагає зниження ставок, але натомість залишилася на колишньому рівні.

19 вересня акції підскочили на тлі того, що інвестори вітали значне зниження процентної ставки. Індекс Dow піднявся на 522 пункти, досягнувши нового рекорду після того, як вперше подолав рівень 42 000. S&P 500 вперше перевищивши позначку 5 700 і також закрившись на новому максимумі. Акції технологічних компаній різко зросли: акції Nvidia підскочили на 4%, акції Tesla зросли на 7,4%, акції Meta Platforms зросли на 3,9%, а Apple піднялися на 3,7%.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *