Харківські «Укренергомашини» створять філії у трьох західних областях

Харківське АТ «Укренергомашини» (раніше – АТ «Турбоатом» і АТ «Електроважмаш») створить філії у Львівській, Закарпатській та Чернівецькій областях для розміщення виробничих потужностей. Рішення ухвалено наглядовою радою компанії 18 квітня.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Функції філій та їхнє місцезнаходження буде вказано у відповідних положеннях, які затвердить наглядова рада.
  • Після початку великої війни компанія вже виносила це питання на обговорення. Зокрема, компанія планувала створити відокремлений підрозділ – філію у Львові чи Ужгороді, але збори акціонерів у 2022 і 2023 роках рішення так і не ухвалили. 

Контекст

АТ «Укренергомашини» – єдиний в Україні виробник турбінного обладнання для гідро-, теплових та атомних електростанцій. Компанія також випускає електродвигуни для залізничного та міського транспорту (номенклатура «Електроважмашу»).

У жовтні 2021 року Кабмін вирішив передати до свого управління 75,224% акцій «Укренергомашин», що належать державі, після завершення процедури приєднання до нього «Електроважмашу».

До кінця 2021-го державі належало 75,2241% статутного капіталу АТ, повʼязаного з підприємцем Костянтином Григоришиним, інвестфонду «Сьомий» під управлінням КУА «Сварог Ессет Менеджмент» – 15,3416% акцій, громадянинові РФ Валерію Валандіну – 5,598% акцій (раніше цим пакетом володіла зареєстрована на Кіпрі Biscone Ltd., афілійована з російським холдингом «Силові машини» Олексія Мордашова).

За підсумками 2023 року виручка АТ «Укренергомашини» скоротилася у 2,7 раза – до 376,3 млн грн порівняно з попереднім роком (понад 1 млрд грн), свідчать дані YouControl. Гендиректор АТ «Укренергомашини» – Віктор Суботін, засновник збанкрутілого Мегабанку.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *