Group DF Фірташа і Hyundai Engineering оголосили про будівництво хімічного індустріального парку в Рівному

Group DF International спільно з Hyundai Engineering Co. Limited уклали угоду про будівництво промислового хімічного індустріального парку у місті Рівному. Документ підписали засновник і голова Group DF Дмитро Фірташ і виконавчий директор Hyundai Engineering Хієон-Сунг Хонг 12 квітня у Відні, йдеться у пресрелізі Group DF.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • Проєкт передбачає будівництво заводів із виробництва «екологічно чистого» аміаку, азотних добрив та інших похідних хімічних продуктів. 
  • У межах проєкту також планується створити виробництва водню та аміаку на основі відновлюваних джерел електроенергії, повідомила Group DF.
  • Українсько-корейська робоча група планує розпочати розробку дорожної карти інвестиційного проєкту у травні 2024 року.
  • Чи планують партнери розпочати будівництво промислових обʼєктів під час війни, поки що невідомо. У пресслужбі Group DF Forbes уточнили, що наразі йдеться саме про роботу над дорожною картою, зокрема технічною документацією, фінансовими питаннями.
  • На першому етапі планується будівництво обʼєктів на території «Рівнеазоту», а в перспективі передбачається «більш ширша географія». Про це Group DF обіцяє інформувати додатково.

Контекст

У листопаді 2023 року Group DF International та Hyundai Engineering підписали меморандум про взаєморозуміння, який передбачав співпрацю сторін через створення спільних інвестиційних проєктів у галузі виробництва добрив як на території України, так і в інших юрисдикціях. 

Тоді, зокрема, йшлося про плани спільного будівництва нових і реконструкції наявних хімічних заводів, що належать Group DF.

На окупованій території знаходяться два підприємства групи — Северодонецький «Азот» і горлівський «Стирол».

Hyundai Engineering Co., Ltd. або HEC – корейська компанія, заснована у 1974 році. Компанія забезпечує інженерні рішення для промисловості та є глобальним гравцем у галузі промислового будівництва, архітектури, інфраструктури, а також управління активами. Сфери бізнесу: заводи хімічного машинобудування, електростанції, зелена енергетика, будівництво, інфраструктура, управління активами.

У березні цього року Ostchem, який об’єднує азотний бізнес Group DF, запустив на базі ПрАТ «Рівнеазот» новий цех з виробництва карбамідо-аміачної суміші (КАС) потужністю 300 000 т на рік.

Обсяг виробництва міндобрив заводів холдингу Ostchem у 2023 році зріс на 19,5%, до 2,1 млн т. Зокрема, холдинг подвоїв обсяги виробництва КАС, яка є одним із найбільш перспективних сегментів на українському ринку азотних добрив.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *