Google звинуватили у порушенні патентів на ШІ-технології, Singular Computing вимагає $7 млрд

Компанія Google постане перед федеральним суддею в Бостоні через звинувачення в тому, що процесори, які вона використовує для реалізації технології штучного інтелекту в ключових продуктах, порушують патенти Singular Computing, пише Reuters.

Тільки три дні даруємо 500 грн знижки на річну диджитал-підписку на сайт Forbes. Оформлюйте зараз за промокодом F500. Підписуйтесь за цим посиланням

Ключові факти

  • Компанія Singular Computing, заснована вченим Джозефом Бейтсом, стверджує, що Google скопіював його технологію та використовував її для підтримки функцій штучного інтелекту в Google Search, Gmail, Google Translate та інших сервісах.
  • У судовому позові йдеться про те, що Singular зажадала компенсацію грошових збитків у розмірі до $7 млрд, що більш ніж удвічі перевищує найбільшу компенсацію за порушення патентних прав в історії США.
  • Представник Google Хосе Кастанеда назвав патенти Singular «сумнівними» і заявив, що Google розробляла свої процесори «незалежно протягом багатьох років». «Ми з нетерпінням чекаємо на можливість прояснити ситуацію в суді», – сказав Кастанеда.
  • У грудні Google заявила суду, що її процесори працюють інакше, ніж запатентована технологія Singular, і що патенти недійсні. Апеляційний суд США у Вашингтоні також розгляне у вівторок аргументи про визнання недійсними патентів Singular в окремій справі, яку Google подала до Відомства з патентів та товарних знаків США.

Контекст

У скарзі Singular від 2019 року йшлося про те, що Бейтс ділився своїми інноваціями в галузі компʼютерної обробки з Google у період з 2010 по 2014 рік. Singular заявила, що тензорні процесори Google, які розширюють можливості штучного інтелекту технологічного гіганта, копіюють технологію Бейтса та порушують два патенти.

У позові йдеться, що Google використовував покращену архітектуру, яку виявив Бейтс, і яка забезпечує велику обчислювальну потужність і «здійснює революцію у способах навчання та виведення ШІ».

У 2016 році Google представила свої процесори для підтримки штучного інтелекту, що використовується для розпізнавання мови, створення контенту, рекомендацій з реклами та інших функцій. У Singular заявили, що версії, представлені у 2017 та 2018 роках, порушують її патентні права.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *