Google виділить $10 млн для підтримки українських стартапів

Компанія Google оголосила про запуск другого фонду в межах ініціативи Startup Ukraine Support Fund з бюджетом у $10 млн для підтримки українських стартапів у 2024 році. Про це йдеться в пресрелізі на сайті компанії.

📲 45 секунд – на один пост, 20 хвилин на день, щоб дізнатися головні економічні та бізнесові новини. Підписуйтеся на Telegram-канал Forbes Ukraine, щоб економити час.

Ключові факти

  • Відібрані українські стартапи будуть оголошені протягом року і отримають до $200 000 у бездольовому фінансуванні, а також менторську підтримку Google, підтримку продуктів та $300 000 у вигляді кредитів Google Cloud, йдеться в повідомленні.
  • Компанія наголосила, що допомога спрямована на те, щоб українські підприємці мали можливості підтримувати та розвивати свій бізнес, зміцнювати свою спільноту та створювати основу для економічного відновлення після війни. 
  • Подача заявок розпочнеться пізніше цього року.

Контекст

З початку війни в Україні Google виділила понад $45 млн готівкою та $7 млн у негрошовій формі для підтримки гуманітарних зусиль на користь людей в Україні та тих, хто рятується від війни.

У березні 2022 року Google створила Фонд підтримки Google для стартапів в Україні (Google for Startups Ukraine Support Fund), який надав 58 одержувачам фінансову підтримку у розмірі $5 млн у вигляді грантів без залучення капіталу. 

Стартапи, за підтримки Ukraine Support Fund, отримали $15,8 млн подальшого фінансування, забезпечили зростання доходу на 100% та значно збільшили кількість робочих місць, зазначила компанія.

Багато хто з них, наприклад Skyworker.ai та Mindly, використовують штучний інтелект для створення економічних можливостей; а декілька отримали визнання з боку всесвітніх експертів, наприклад, Zeely, засновники якої потрапили до списку Forbes Europe 30 Under 30.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *