Головний науковий спеціаліст OpenAI Ілля Суцкевер залишає компанію-розробника ChatGPT

Головний науковий спеціаліст OpenAI Ілля Суцкевер ухвалив рішення покинути компанію. Співзасновник творця ChatGPT хоче зосередитися на іншому проєкті, який для нього має «дуже особисте значення», пише Bloomberg.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Суцкевера замінить директор з досліджень Якуб Пачоцкі, повідомляє OpenAI у своєму блозі у вівторок, 14 травня. Він керував розробкою ChatGPT-4 і працює в OpenAI з 2017 року.
  • У своєму пості на X Суцкевер назвав траєкторію розвитку OpenAI «чудовою». Він впевнений, що під нинішнім керівництвом компанія створить ШІ, який буде «і безпечним, і корисним».
  • Гендиректор Сем Альтман сказав, що шкодує з приводу відходу Суцкевера з компанії. Альтман назвав його одним із найкращих умів сучасності і «світочем усієї галузі», а також «дорогим другом». 
  • Суцкевер написав в X, що працює над поки що неназваним проєктом, який має для нього «дуже особисте значення».

Контекст

Суцкевер народився в російському місті Нижній Новгород за п’ять років до розвалу СРСР у сім’ї російського інженера та співавтора винаходів у галузі електроніки Юхима Суцкевера. Сім’я репатріювалася в Ізраїль, коли хлопцеві було шість років. Більше про те, хто такий Суцкевер читайте в матеріалі Forbes.

Іллю Суцкевера у штат OpenAI у 2015 році привів Ілон Маск, який переконував його покинути Google заради стартапу. Пізніше Маск відійшов від управління OpenAI і заснував конкуруючу компанію xAI.

Суцкевер конфліктував з Альтманом щодо того, як швидко розвивати ШІ – технологію, яка, як попереджали вчені, може зашкодити людству, якщо їй дозволити розвиватися без вбудованих обмежень, наприклад, щодо дезінформації. Ян Лейке, ще один ветеран OpenAI, який разом із Суцкевером очолював так звану команду супервирівнювання, також подав у відставку. В обовʼязки Лейке входило вивчення способів обмеження потенційної шкоди від ШІ.

Після листопадових подій із невдалою відставкою Альтмана Суцкевер втратив посаду в раді директорів, але продовжував керувати науковими розробками OpenAI.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *