Гендиректор Apple Тім Кук отримав $41 млн від найбільшого продажу акцій з 2021 року

Генеральний директор компанії Apple Inc. Тім Кук продав акції на суму близько $41 млн після сплати податків, здійснивши свою найбільшу угоду за більш ніж два роки, пише Bloomberg. Куку належить близько 3,28 млн акцій виробника iPhone.

Ключові факти

  • Кук продав 511 000 акцій, згідно зі звітом, поданим до Комісії з цінних паперів та бірж США у вівторок. За даними, зібраними Bloomberg, він все ще має близько 3,28 млн акцій компанії, де він пропрацював більше двох десятиліть.
  • Інші керівники Apple також розкрили інформацію про продажі акцій, зокрема старші віцепрезидентки Дейдре ОʼБрайєн та Кетрін Адамс, які продали акцій на $11,3 млн кожна.
  • Останній великий продаж акцій Кука відбувся у серпні 2021 року, коли він продав акції Apple на суму понад $750 млн після 10-річного перебування на посаді генерального директора. За даними Bloomberg, після утримання податків він заробив близько $355 млн.

Контекст

На початку року Apple більш ніж на 40% скоротила пакет заробітної плати Тіма Кука у 2023 році на прохання самого генерального директора після критики з боку акціонерів. Частка акцій, наданих Куку в його пакеті заробітної плати в 2023 році, повʼязана з результатами діяльності Apple, склала 75% від його загальної винагороди акціонерним капіталом порівняно з 50% роком раніше, оскільки деякі акціонери хотіли, щоб стимули Кука були більш тісно повʼязані з майбутнім зростанням.

Акції Apple досягли рекордного максимуму в липні і з того часу впали більш ніж на 12% на тлі ширшого розпродажу у сфері технологій. KeyBanc Capital Markets Inc. знизила рейтинг акцій у середу, пославшись на слабкіший прогноз зростання продажів. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *