Французький банк Societe Generale запускає власний стейблкоїн CoinVertible

Французький Societe Generale запускає власний стейблкоїн, ставши першим великим банком, який запропонував цифровий токен із привʼязкою до твердої валюти широкому колу інвесторів, пише Financial Times.

Отримуйте щоденний лист з останніми матеріалами та новинами від Forbes

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • Третій за величиною банк Франції розпочав торги стейблкоїном CoinVertible, забезпеченим євро, 6 грудня на люксембурзькій біржі Bitstamp. 
  • Як зазначає FT, це рішення – примітний крок для традиційної фінансової установи до торгівлі криптовалютою, де зараз домінують спеціалізовані фірми в галузі цифрових активів. 
  • На цьому ринку, обсяг якого оцінюється в $130 млрд, лідирують компанії Tether і Circle. Раніше вони зіткнулися з питаннями щодо аудиту резервів, які підтримують їх токени, пише видання.

Цитата

«Екосистема криптовалют значною мірою сконцентрована навколо кількох стейблкоїнів, 90% яких номіновані в доларах США. Ми безперечно думаємо, що в цьому просторі є місце для банку і для стейблкоїна, привʼязаного до євро», – заявив виконавчий директор Societe Generale Forge Жан-Марк Стенгер.

Контекст

Стейблкоїни – це форма цифрової готівки, яка привʼязана до твердих валют та полегшує купівлю та продаж криптовалюти на ринку. Загалом вони використовуються трейдерами для переміщення цифрових активів між біржами і мають обмежений вплив на споживчі платежі. Більшість торгівлі такими криптовалютами, як біткойн, здійснюється через стейблкоїни, прив’язані до долара США.

Хоча деякі великі інвестиційні банки, такі як JPMorgan, мають власні стейблкоїни, вони доступні лише для невеликих груп клієнтів.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *