Фонд u.ventures вклався в Competera. З початку року стартап отримав понад $3 млн інвестицій

Фонд u.ventures з головним офісом у Києві став інвестором українського стартапу Competera, який розробляє інтелектуальну платформу оптимізації цін для ритейлерів, йдеться в повідомленні останнього. Сума угоди не розголошується. У січні Competera вже закрив початковий раунд вартістю $3 млн.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • Згідно з повідомленням, вливання капіталу дасть змогу Competera розширити можливості штучного інтелекту, пропозиції послуг та масштабувати діяльність у всьому світі. 
  • Залучені кошти мають розширити можливості стартапу щодо підтримки роздрібних клієнтів.
  • Венчурний директор u.ventures Богдан Свиридов заявив, що фонд є єдиним інвестором цього раунду seed+. 
  • Сума угоди не розголошується. «Перший чек u.ventures на seed стадії зазвичай від $300 000 до $500 000. В follow-on раундах можемо суттєво збільшувати нашу сумарну інвестицію», – каже Свиридов.
  • Попереднє фінансування Competera залучила на початку року. Стартап повідомив про отримання стартового капіталу у $3 млн.

Контекст

Компанію Competera засновано у 2014 році. Вона спеціалізується на ключовій для торгівлі ніші – автоматично контролює ціни. 

Засновник u.ventures – регіональний фонд Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) з капіталом $285 млн. У WNISEF понад 29 років досвіду інвестування в українські та молдовські компанії з швидкими темпами зростання. WNISEF заснував u.ventures у 2017-му, щоб інвестувати до $1 млн у технологічні стартапи на ранніх стадіях (від pre-seed до раунду А). 

За два роки великої війни u.ventures вклав $4 млн у вісім українських стартапів. Майже стільки ж – шість нових компаній – додалося до портфелю за три місяці 2024 року, повідомив раніше Свиридов. Більше стартапів на ранніх стадіях залучають більше грошей, заявляв він й обережно припускав, що екосистема взяла курс на зростання.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *