Фонд «Повернись живим», United24 і monobank зібрали 235 млн грн на 10 000 FPV-дронів

Збір на 10 000 FPV-дронів з боєкомплектом, який організували фонд «Повернись живим», фандрейзингова платформа United24 і monobank, закрито. За три доби проєкту «Операція «Єдність» вдалося зібрати потрібну суму – 235 млн грн. Про це повідомили віцепремʼєр Михайло Федоров, співзасновник monobank Олег Гороховський і координаторка UNITED24 Ярослава Гресь.

У Forbes Ukraine є спільнота в LinkedIn. Там ми пишемо практичні кейси компаній, розповідаємо про інноваційну економіку та публікуємо поради з особистого розвитку і управління командою. Жодних новин. Приєднуйтесь за цим посиланням

Ключові факти

  • «Історичний збір завершено. Дякуємо кожному, хто +», – йдеться у повідомленні в телеграмі Федорова.
  • «Збір тривав рівно три доби – хвилина у хвилину. «Операція «Єдність» відбулася. Збір на 235 000 000 грн закрито! Це було просто шаленство. Дякую кожному із вас!» – написала у фейсбуці Гресь.

Контекст

14 серпня фонд «Повернись живим», фандрейзингова платформа United24 і monobank започаткували проєкт «Операція «Єдність». Його мета – забезпечити українське військо 10 000 FPV-дронів з боєкомплектом на суму 235 млн грн.

10 000 FPV-дронів вартістю 178 млн грн планується придбати за кордоном, а в Україні – дообладнати бойовими частинами вартістю 57 млн грн. Закупівлю дронів-камікадзе, а також їхню передачу військам, здійснюватиме фонд «Повернись живим».  

FPV-дрони матимуть бойову частину – термобаричні та кумулятивно-осколкові боєприпаси, пояснив очільник фонду «Повернись живим» Тарас Чмут, директор фонду компетентної допомоги армії «Повернись живим». «Такі дрони-камікадзе показали себе ефективними на полі бою, знищуючи десятки одиниць ворожої бронетехніки та випалюючи сотні окупантів із їхніх укріплень», – зазначив Чмут.  

Серед усіх, хто зробив внесок на дрони-камікадзе, організатори проєкту розіграють спеціальні призи.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *