Фінський виробник ліфтів та ескалаторів Kone продав бізнес у Росії

Корпорація Kone, виробник ліфтів та ескалаторів, завершила продаж свого російського підрозділу місцевому холдингу S8 Capital, йдеться у повідомленні фінської компанії. Сума угоди не розголошується.

Ключові факти

  • Угода була схвалена відповідними органами, її закриття означає, що Kone тепер повністю виходить із Росії. 
  • На момент укладання угоди в Kone у Росії працювало близько 300 осіб і на цей бізнес припадало менше 1% світових продажів корпорації.
  • За даними видання «Коммерсантъ», Kone спершу планувала передати російський підрозділ локальному менеджменту, але знайшла покупця. Угода оцінюється у 0,5–1 млрд руб. 
  • Очікується, що придбання дозволить компанії S8 Capital розширити сервісний портфель Meteor Lift, створеної на базі раніше викупленого російського бізнесу Otis. 
  • Зазначається, що S8 Capital викупила «Ліфт Коннект», на балансі якої знаходяться російські активи фінської Kone. Йдеться про сервісний портфель, до складу якого входять 7000 одиниць обладнання, зокрема високошвидкісні ліфти у шести регіонах.

Контекст

Продаж бізнесу йде слідом за заявою Kone у березні 2022 року про припинення поставок та відмову від підписання нових замовлень через вторгнення Росії в Україну.

У червні того самого року Kone оголосила про плани продати свій бізнес та операції.

У 2022-му річний обсяг продажів корпорації Kone становив €10,9 млрд, а на кінець року працювало понад 60 000 осіб.

З 2022-го компанія S8 Capital Армена Саркісяна почала скуповувати активи іноземних фірм, що йдуть з Росії. Навесні цього року S8 Capital домовилася про викуп бізнесу німецького виробника шин Continental. Минулого року під її контроль перейшли активи американського виробника ліфтів Otis.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *