Естонська компанія вироблятиме антидронові системи в Україні

Естонська Frankenburg Technologies вироблятиме в Україні ракетні комплекси для боротьби з дроновими атаками. Посаду гендиректора оборонної компанії в Україні обійняв Сергій Кошман, пише Bloomberg.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Деталі

  • Запуск виробництва антидронових систем в Україні – це черговий крок у зміцненні оборонної співпраці між Україною та європейськими країнами, зазначило агентство.
  • Frankenburg Technologies заснована в січні 2024 року за участі провідних експертів оборонної та технологічної індустрії Естонії. Основний фокус компанії – розробка ракетних систем, які мають бути в 10 разів доступнішими та вироблятися значно швидше за сучасні аналоги.
  • Колишній головнокомандувач Збройних сил Естонії Мартін Херем став консультантом компанії, а стратегічним інвестором – гендиректор Milrem Robotics Кулдар Ваарсі.
  • Співзасновник Frankenburg Technologies – Тааві Мадіберк, гендиректор Skeleton Technologies, яка спеціалізується на виробництві суперконденсаторів і співпрацює з Siemens.
  • Колишній експерт в Офісі президента України та представник Nokia Siemens Networks Сергій Кошман очолив український сегмент компанії. Його призначення свідчить, що Frankenburg Technologies націлена на швидке розширення виробництва в Україні, зазначає видання.

Контекст

У березні цього року прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна підписала п’ять контрактів з іноземними оборонними компаніями для створення спільних підприємств та планує укласти ще десятки таких угод у найближчому майбутньому.

Українські компанії готові збільшувати виробництво зброї, однак це потребує фінансування, зокрема й від партнерів, заявив президент Володимир Зеленський на спільній пресконференції із президентом Литви і премʼєр-міністрами Хорватії та Латвії у рамках саміту «Кримської платформи» 11 вересня. 

«Деякі приватні компанії готові робити все якомога краще і збільшувати виробництво. Вони готові – ми не маємо коштів у бюджеті. Тож ми просимо наших партнерів допомогти з фінансуванням, бо це важливо», – наголосив Зеленський.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *