Dragon Capital отримала від MIGA гарантію на $9 млн для інвестицій у Львівський індустріальний парк

Агентство з гарантування інвестицій Світового банку (MIGA) застрахувало перший інвестиційний проєкт від воєнних ризиків, повідомила перший віцепремʼєр – міністр економіки Юлія Свириденко. Проєкт M10 Industrial Park у Львові отримав гарантію на суму до $9,2 млн, йдеться у пресрелізі MIGA.

Forbes Ukraine випустив новий номер журналу. Придбати його з безкоштовною доставкою можна за цим посиланням. У журналі: перший список найкращих роботодавців для ветеранів, список перспективних молодих українців «30 до 30», 40 компаній, які вийшли на іноземні ринки під час війни, історії Марії Берлінської, Всеволода Кожемяки та загалом майже два десятки текстів.

Ключові факти

  • MIGA надає гарантії на суму до $9,2 млн кіпрській компанії UIPH Ukrainian Industrial Property Holding Limited (60% акцій належить Dragon Capital) на її прямі інвестиції та акціонерну позику у проект індустріального парку M10 Lviv Industrial Park на випадок воєнних ризиків та громадянських заворушень на період до 10 років.
  • Свириденко пояснила, що це гарантія на кредитні кошти, які бере компанія, для будівництва та експлуатації складського комплексу та супутньої інфраструктури в промисловому парку M10
  • Проєкт отримає сертифікацію «зеленого будівництва».
  • «Ми дуже довго йшли до цього важливого рішення […] Це сигнал не лише для нових потенційних інвесторів, які розглядають можливості інвестування в Україну. Але й перший крок до запуску ринку страхування від воєнних ризиків», – зазначила Свириденко.
  • «Ми вдячні MIGA за підтримку України та нашої «зеленої» інвестиції у індустріальний парк M10 у Львові», – сказав Томаш Фіала, гендиректор компанії Dragon Capital. «Широкий доступ до гарантій є ключовим фактором для збільшення прямих іноземних інвестицій в Україну в умовах війни», – додав бізнесмен.

Страхування воєнних ризиків. MIGA надала Dragon Capital гарантію на $9 млн для інвестицій у Львівський індустріальний парк (оновлено) /Фото 1

M10 Industrial Park. Фото: m10.com.ua

Страхування воєнних ризиків. MIGA надала Dragon Capital гарантію на $9 млн для інвестицій у Львівський індустріальний парк (оновлено) /Фото 2

M10 Industrial Park. Фото: m10.com.ua

Контекст

На початку червня цього року стало відомо, що CPIH Ltd, яка входить у групу компаній Dragon Capital, отримала пропозицію про гарантію на суму до $10 млн протягом 10 років від MIGA під інвестиції у Львівський індустріальний парк М10. 

MIGA співпрацює з програмою сприяння розвитку торгівлі ЄБРР, метою якої є допомога міжнародній торгівлі з Центральною та Східною Європою, СНД, а також з регіонами Південного та Східного Середземноморʼя. У межах програми міжнародним комерційним банкам надаються гарантії покриття політичного та комерційного платіжного ризику за операціями, здійснюваними банками-емітентами у країнах операцій ЄБРР.

Минулого року MIGA виділило Україні $30 млн на реалізацію пілотного проєкту зі страхування інвестицій.

У лютому цього року повідомлялося, що MIGA надасть гарантії торговельного фінансування на суму до $200 млн ЄБРР на підтримку торгових операцій, які проводяться через державні банки в країнах з ринком, що формується, і в країнах, що розвиваються. Україна стане першою країною, яка скористається цією підтримкою.

Тоді ж ЄБРР заявив, що стане власником 35% акцій Львівського індустріального парку М10 та інвестує в нього $24,5 млн. Із них до $5,5 млн буде інвестовано у завершення першого етапу проєкту. Реалізація фази 1, перерваної повномасштабним російським вторгненням в Україну в лютому, відновилася влітку 2022 року, а завершення будівництва першого складського комплексу площею 14 400 кв. м очікується в другій половині 2023-го.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *