Дмитро Запорожець закрив ресторан «Життя чудових людей» у Києві

Вівторок, 15 жовтня, був останнім робочим днем столичного ресторану «Життя чудових людей», повідомили в соцмережах закладу. Проєкт, що розташований на вул. Великій Васильківській, працював сім років.

Практичний МBA від Forbes на реальних кейсах, щоб прокачати навички управління на прикладі Володимира Кудрицького, ексголови правління «Укренерго». 

Премʼєра другого сезону YouTube проєкту «Директорія» вже на каналі Forbes Ukraine!

Ключові факти

  • Одна з можливих причин закриття – Дмитро Запорожець втратив інтерес до ресторанів в Україні, припускає засновниця компанії «Ресторанний консалтинг» Ольга Насонова. 
  • «Власники виїхали з України, розвиток зупинився, ресторан став помирати», – розповідає вона.
  • Запорожець не відповів на запитання Forbes Ukraine в Instagram про причину закриття ресторану і чи планує відкрити новий заклад.
  • Виторг ТОВ «Дрімерз», яке володіє торговою маркою групи компаній First Line Group, у 2021 році становив 1 млн грн, у 2022-му – 2,5 млн грн, у 2023-му – 3 млн грн.

Контекст

Дмитро Запорожець – готельєр і ресторатор, засновник групи компаній First Line Group. Вона працює з 2004 року. В групу входять декілька ресторанів і готелів у Харкові та Києві. Серед них – «Улюблений дядя», «Італійська редакція», «Наша Дача», «Готель 19».

У першому півріччі 2024-го за ресторанними КВЕДами зареєструвалося 7617 ТОВ і ФОП, що на 3% більше, ніж за такий самий період торік, йдеться в дослідженні Poster.

Виторг закладів громадського харчування за першу половину 2024-го показав середнє зростання на 16% порівняно з торішнім показником. 

У лютому–квітні відвідуваність закладів харчування зростала, але вже у червні обвалилася. Серед причин, які називає Poster, – економічна невизначеність і посилення мобілізації. Однак загальна цифра півріччя виявилася позитивною: +2% за шість місяців 2024-го. 

Середній чек закладів громадського харчування зріс на 13%, до 148 грн, у першому півріччі 2024-го внаслідок підвищення цін. Поміж іншого, ресторатори вимушені збільшувати ціни через значне зростання витрат на комунальні платежі, підвищення зарплат персоналу та організацію резервного живлення – генераторів і палива для них. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *