Джефф Безос продав акції Amazon на $4 млрд за останній тиждень

Один із найбагатших людей у світі, засновник Amazon Джефф Безос продав акції компанії ще на $2 млрд, унаслідок чого загальна вартість акцій, які він продав за чотири торгові дні, досягла $4 млрд, пише Financial Times із посиланням на звіти регулюючих органів.

Зізнаємося у коханні нашим читачам ❤‍🔥 Тільки 14 та 15 лютого даруємо 800 грн знижки на річну диджитал-підписку на сайт Forbes. Вартість зі знижкою — 999 грн/рік. Оформлюйте зараз за промокодом FLOVE. Підписуйтесь за цим посиланням

Ключові факти

  • Звіт Amazon у вівторок показав, що Безос, який пішов з посади генерального директора компанії в 2021 році, у період з пʼятниці до понеділка продав 12 млн акцій на суму близько $2 млрд.
  • Це слідує за попереднім продажем близько 12 млн акцій на загальну суму близько $2 млрд минулого тижня, як показують документи.
  • У лютому Amazon заявила, що Безос, який, за даними Forbes, входить до найбагатших людей світу зі статками $190 млрд, планує продати до 50 млн акцій Amazon через брокера Morgan Stanley до кінця січня 2025 року.
  • За даними S&P Capital IQ, Безос залишається найбільшим акціонером Amazon із часткою близько 9% навіть після недавніх продажів.
  • Акції Amazon, які практично не змінилися на післяпродажних торгах у вівторок, зросли на понад 50% за останні 12 місяців. Це призвело до того, що ціна акцій Amazon наблизилася до свого історичного максимуму, а ринкова капіталізація компанії зросла до $1,75 трлн. Водночас нещодавно на тлі ажіотажу щодо ШІ компанію ненадовго обігнала Nvidia за ринковою капіталізацією.

Контекст

Мільярдер, який заснував Amazon в 1994 році, зробив крок назад від управління компанією, що розрослася, і зайнявся іншими підприємствами, включаючи свою космічну групу Blue Origin.

Blue Origin відстає від SpaceX мільярдера Ілона Маска. У 2022 році ракета Blue Origin, що не перевозила пасажирів, вийшла з ладу невдовзі після запуску, після чого компанія призупинила запуски.

Безос також володіє газетою The Washington Post і керує благодійною групою Bezos Earth Fund.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *