Директор українського фонду стартапів Павло Карташов звільнився з посади

Український фонд стартапів (USF), що опікується державною підтримкою молодих технологічних компаній, шукає нового керівника. Павло Карташов, який обіймав посаду директора з моменту заснування організації, оголосив про звільнення. Цю інформацію він підтвердив редакторці Forbes.

Ключові факти

  • «Звільнений в минулу середу у звʼязку із завершенням контракту», – повідомив Карташов, додавши, що команда на місці і продовжить роботу.
  • Інші причини звільнення не називаються. Рішення підтримала наглядова рада USF, до якої входять керівники Мінцифри, українських та міжнародних інвестфондів тощо, повідомили двоє співрозмовників, що знайомі із ситуацією, але не уповноважені надавати офіційні коментарі.
  • Наразі триває пошук нового директора чи директорки USF.

Контекст

Український фонд стартапів заснований у 2019 році для підтримки стартап-екосистеми та технологічних проєктів на ранніх стадіях. З початку 2023-го USF підпорядковується Мінцифрі.

Фонд вважається одним із найактивніших ангельських інвесторів в Україні – з моменту заснування він видав грантів на $8,7 млн у понад 380 молодих українських технокомпаній. Левова частка з них – 352 стартапи – «цивільні» команди, що встигли отримати гроші до лютого 2022 року й до заморозки програми. Решта – розробляють продукти подвійного призначення й виграли спеціальні гранти до $35 000 вже після повномасштабного вторгнення Росії.

Із початку 2024-го USF перезапустив основні грантові програми для «цивільних» розробок, але без державного фінансування. Зокрема, у лютому стартувала дворічна програма з чеками у $25 000 – 50 000, яку фінансово підтримує Western NIS Enterprise Fund (WNISEF). Загальний бюджет програми – $2,5 млн, кошти мають бути спрямовані на підтримку 74 перспективних українських компаній на стадіях pre-seed та seed.

Також Український фонд стартапів є одним із 19 учасників консорціуму, що опікується проєктом Seeds of Bravery. Це найбільша з діючих в Україні грантових програм на €20 млн, яку спонсорує Європейський Союз через Європейську Інноваційну Раду (EIC).

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *