Депутата Лабазюка взяли під варту з можливістю застави більш як у 40 млн грн. Його підозрюють у підкупі Кубракова та Найєма

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) відправив народного депутата від групи «За майбутнє» Сергія Лабазюка у СІЗО із можливістю внесення застави у 40,3 млн грн, ідеться у рішенні суду. Його підозрюють у спробі підкупу топпосадовців у сфері відновлення.

Ключові факти

  • Запобіжний захід діятиме до 21 січня включно, у межах строку досудового розслідування.
  • Також Лабазюк має можливість внести заставу у розмірі 40,26 млн грн.
  • У разі її внесення Лабазюк повинен буде дотримуватися встановлених судом обовʼязків, зокрема прибувати до суду, детектива чи прокурора за викликом, не відлучатися без дозволу з Хмельницької та Київської областей та столиці, але з можливістю пересуватися між ними. 
  • Також депутат повинен буде здати закордонні паспорти, носити електронний браслет, не спілкуватися з іншими підозрюваними та свідками, серед яких віцепремʼєр-міністр з відновлення Олександр Кубраков, а також голова Держагентства відновлення Мустафа Найєм.

Контекст

Минулого тижня стало відомо, що депутат від фракції «Слуги народу», член комітету Ради з питань антикорупційної політики Андрій Одарченко пропонував голові Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафі Найєму хабар у криптовалюті Bitcoin в еквіваленті $50 000.

Інший нардеп, від групи «За майбутнє» Сергій Лабазюк і за сумісництвом власник великого будівельного та аграрного бізнесів, теж підозрюється у спробі підкупу топпосадовців у сфері відновлення. НАБУ і САП спільно з віцепремʼєр-міністром з відновлення Олександром Кубраковим, а також головою Держагентства відновлення Найємом викрили депутата на пропозиції неправомірної вигоди.

Того ж дня НАБУ спільно з Кубраковим викрили також і власника приватного товариства на пропозиції неправомірної вигоди. Зокрема, у вигляді нерухомості у зведених ним новобудовах загальною площею понад 5200 кв. м орієнтовною вартістю понад 170 млн грн. 24 листопада ВАКС заарештував інвестора із альтернативою внесення застави у сумі 100 млн грн.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *