Депутат Максим Єфімов вирішив скласти мандат. Він один з найбагатших людей Донеччини

Співголова депутатської групи «Відновлення України» Максим Єфімов вирішив достроково припинити свої повноваження народного депутата, про це він написав у соцмережах.

Максим Єфімов

Максим Єфімов. Фото: Facebook / Максим Єфімов

Ключові факти

  • «Оголошую про складання повноважень депутата Верховної Ради України», – написав він.
  • За словами Єфімова, рішення дозволить йому «зосередитися на питаннях захисту рідної Краматорської громади, усієї Донеччини й загалом – України».

Контекст

Уродженець Петропаловська (Казахстан), Максим Єфімов став відомий через придбання конгресно-виставкового центру «Парковий» у Києві, відомого як «вертолітний майданчик Януковича». Формальним покупцем стала мати нардепа. Єфімов із середини 1990-х має стосунок до важкого машинобудування. Він є президентом і міноритарним співвласником сталеливарного заводу «Енергомашспецсталь». Її власником через кіпрську EMSS Holdings Limited є російська компанія «Атомэнергомаш», яка входить до енергомашинобудівного дивізіону держкорпорації «Росатом». В інтервʼю ЕП Єфімов казав, що володіє часткою, яка не перевищує 25%.

За даними «Схем», Єфімов є співвласником Старокраматорського машинобудівного заводу та Краматорського заводу важкого верстатобудування. Також «Енергоінвест холдинг», який повʼязують з Єфімовим, володіє 60,85% «Донбасенерго».

Минулого року депутати дозволили примусове відчуження майна Новокраматорського машинобудівного заводу (НКМЗ) на користь держави. Тоді Forbes із посиланням на топменеджера однієї з промислових компаній писав, що одним із основних лобістів постанови про відчудження майна був бізнесмен і народний депутат Максим Єфімов.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *