Словацькі перевізники почали блокування руху вантажівок на кордоні з Україною

Представники Спілки перевізників Словаччини розпочали блокування руху вантажівок через пункт пропуску «Вишнє-Нємецке», який суміжний з українським пунктом пропуску «Ужгород», повідомляє Держприкордонслужба. Терміни акції протесту наразі не відомі.

Ключові факти

  • За інформацією, що надійшла від словацької прикордонної поліції, блокування розпочалося о 16:05 на території Словаччини.
  • Очікується, що перевезення гуманітарної та іншої важливої допомоги, живих тварин, пального та охолоджених вантажів не блокуватимуть. 
  • Інші вантажі на виїзд зі Словаччини будуть пропускати в обмеженій кількості, по чотири вантажівки за годину. На в’їзд у Словаччину рух блокуватися не буде, також не обмежуватиметься рух легкового автотранспорту та автобусів.
  • Прикордонники просять врахувати ускладнення руху автотранспорту перед пунктом пропуску «Ужгород» при плануванні подорожі.

Контекст

З 6 листопада перевізники з Польщі розпочали страйк на кордоні з Україною, заблокувавши три пункти пропуску для проїзду вантажного транспорту: «Корчова – Краковець», «Гребенне – Рава-Руська» та «Дорогуськ – Ягодин». 23 листопада блокування руху вантажівок почалось і перед пунктом пропуску «Медика», суміжним з українським ПП «Шегині». 

У середньому один день простою через страйк на польсько-українських пунктах пропуску завдає одній українській компанії близько 1 млн грн втрат, підрахувала Європейська Бізнес Асоціація. За оцінкою Федерації роботодавців, наразі економіка зазнала понад €400 млн збитків від блокування кордону.

21 листопада перевізники зі Словаччини заблокували рух вантажівок у напрямку одного з пунктів пропуску на кордоні з Україною. Проте вранці 22 листопада рух було відновлено.

Цього тижня Словацька спілка перевізників (UNAS) звернулася до Асоціації перевізників Словаччини з пропозицією заблокувати рух на пункті пропуску «Вишнє-Нємецке – Ужгород». Перевізники чекали на реакцію Міністерства транспорту країни, перш ніж ухвалили остаточне рішення про блокаду.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *