Давід Ломджарія очолив наглядову раду «Укроборонпрому»

Головою наглядової ради АТ «Українська оборонна промисловість» («Укроборонпром») 16 січня обрано Давіда Ломджарію, який є представником держави від Міноборони. Про це йдеться в повідомленні пресслужби «Укроборонпрому».

Ключові факти

  • Основні функції голови наглядової ради: скликання засідання, організація плану роботи ради та контроль його виконання, утворення комітетів і координація їхньої діяльності, підготовка річного звіту наглядової ради та інші повноваження, передбачені статутом АТ та положенням про наглядову раду. 
  • Ломджарія, який із лютого 2022 року є членом правління УЗ, має більш ніж 25-річний досвід роботи з компаніями зі списку Fortune 500 та великими міжнародними фінансовими установами, зазначається в повідомленні. 
  • Окрім призначення голови наглядової ради, було сформовано комітети та затверджено графік проведення засідань у 2024 році, повідомила пресслужба «Укроборонпрому».

Контекст

Давід Ломджарія – виконавчий директор в Iberia Group, керуючий партнер Four Seas Trading і голова наглядової ради SunEnergy Bank. Усі ці компанії грузинські.

У березні 2023 року уряд ухвалив рішення про перетворення «Укроборонпрому» на акціонерне товариство. 

29 грудня Кабмін затвердив склад наглядової ради АТ «Українська оборонна промисловість». До її складу, крім Ломджарії, увійшли: Олексій Гончарук, премʼєр-міністр у 2019–2020 роках, голова наглядової ради ГО «Аеророзвідка»; Тимофій Милованов, президент Київської школи економіки та колишній міністр економіки, ексголова наглядової ради «Укроборонпрому»; Сергій Коновець, колишній член наглядової ради Укрексімбанку та правління НАК «Нафтогаз України»; Лінді Сміт, президент та СЕО Оборонно-промислової коаліції Аризони (AZDIC).

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *