Concorde Capital Мазепи інвестує до 70 млн грн у реконструкцію автостанції «Київ»

Інвестиційна компанія Concorde Capital Ігоря Мазепи інвестує у ринок перевезень – почне з реконструкції автостанції «Київ» (більш відомої як «Яма»), розташованої біля Центрального залізничного вокзалу. Ціна питання – до 70 млн грн. Про це Мазепа повідомив напередодні на пресконференції, пишуть «Укрінформ» та «Інтерфакс-Україна». 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Яма» має хороше розташування та великий попит серед населення – обслуговує понад 10 000 пасажирів щодня, а це близько 400 рейсів, розповів Мазепа.
  • Бізнесмен назвав стан автостанції «жахливим» і зазначив, що реконструкція потребує значних вкладень – від 50 до 70 млн грн.
  • За його словами, розробка плану реконструкції «Ями» перебуває на фінальному етапі, і найближчим часом розпочнуться проєктні роботи.
  • Інвесткомпанія наразі фіналізує проєкт та комунікуватиме з міською владою, щоб отримати всі дозволи відповідно до законодавства, уточнив директор інвестиційно-банківського департаменту Concorde Capital Ігор Сотник.
  • Реконструкцію планують проводити у два етапи. На першому передбачено розмежування руху автобусів та автомобілів, на другому – спорудження будівлі автостанції.
  • Першу частину роботи вже виконано: на території автостанції облаштовані окремі заїзди для автомобілів та автобусів, розміщені каси. Зараз триває процес підбору орендарів території «Ями» з огляду на потреби пасажирів.
  • Там буде зона очікування, фудкорт, зона підвищеного комфорту, дитяча кімната, медпункт, комерційні приміщення, розповів Сотник.
  • Крім того, розглядається можливість створення сервісів для перевізників – СТО та мийки. Вивчаються технічні можливості для їх розміщення.
  • Мазепа оцінив ринок легальних автоперевезень в Україні майже в 7 млрд грн. За його словами, з урахуванням нелегальних перевезень і таких, з яких не сплачуються податки, реальні розміри ринку «в рази більші».

Цитата

«Ми цього не боїмося і зі свого боку можемо гарантувати, що найближчим часом наші клієнти і пасажири отримають сервіс найвищої якості. Звичайно, ми попросимо, щоб такі послуги були по-чесному оплачені», – сказав Ігор Мазепа.

Ігор Мазепа інвестує у «Яму». Concorde Capital займеться реконструкцією автостанції «Київ» /Фото 1

Автовокзал «Київ». Фото: Даша Гришина, «Вечірній Київ»

Контекст

У серпні 2023 року Мінінфраструктури анонсувало реформування галузі міжнародних пасажирських перевезень. Рішенням профільної комісії закрито 280 міжнародних автомобільних маршрутів, серед них маршрути без відповідних дозволів з боку Польщі (118), маршрути, що ведуть до РФ (140), та маршрути до Польщі, заяви щодо закриття яких подали перевізники (22).

За словами заступника міністра інфраструктури Сергія Деркача, першим кроком реформи є верифікація всіх міжнародних маршрутів, щоб мати актуальний перелік.  

У листопаді минулого року в Києві після реконструкції відкрилася автостанція «Дачна». Це перша автостанція в Україні, яку модернізовано з початку повномасштабного вторгнення РФ.

Було повністю оновлено фасад станції, проведений ремонт всередині приміщення, ремонт вбиралень. Також автостанція інклюзивна, має кімнату по догляду за дитиною та зручний зал очікування з кавʼярнею. На автостанції встановлено термінал для поповнення та купівлі карток на проїзд у громадському транспорті від «Київ Цифровий».

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *