Чорногорія схвалила екстрадицію засновника стейблкоїна TerraUSD До Квона. Його передачі вимагають США та Південна Корея

Суд у Чорногорії у пʼятницю, 24 листопада, схвалив екстрадицію криптовалютного підприємця До Квона, який стоїть за крахом цифрових токенів terraUSD і Luna на $40 млрд. Міністр юстиції країни вирішуватиме, чи його передадуть Південній Кореї або ж Сполученим Штатам, пише Reuters.

Ключові факти

  • Високий суд у столиці Чорногорії Підгориці повідомив у пʼятницю, що До Квон погодився на екстрадицію до Південної Кореї за скороченою процедурою.
  • Проте, останнє слово залишиться за міністром юстиції, оскільки кілька держав звернулися з проханням про його передачу. Рішення буде прийнято після того, як До Квон відбуде тюремний строк за підробку документів, повідомив суд.

Контекст

До Квон, звинувачений у США у багатомільярдному шахрайстві, його було засуджено у червні до чотирьох місяців тюремного увʼязнення за використання підроблених документів.

Громадянин Південної Кореї, Квон є колишнім генеральним директором південнокорейської компанії Terraform Labs, компанії, що стоїть за стейблкоіном TerraUSD, який обвалився в травні 2022 року, розбурхуючи ринки криптовалют.

Він був затриманий наприкінці березня разом з Ханом Чан Джуном, колишнім фінансовим директором Terraform Labs, коли вони намагалися сісти на авіарейс до Дубаї з Підгориці.

Наприкінці травня суд Чорногорії скасував заставу у розмірі 800 000 євро для обох, заявивши, що гроші не може розглядатися як надійна гарантія того, що засуджені не втечуть після звільнення з-під варти.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *