Через російські обстріли і похолодання в енергосистемі дефіцит електроенергії – Міненерго

Вдень, 7 грудня, Росія завдала удару по одній із ТЕС у прифронтовій зоні, пошкоджено обладнання, повідомила пресслужба Міненерго. Українців закликали скоротити споживання.

Ключові факти

  • Через артобстріли припинили роботу два енергоблоки ТЕС у прифронтовій зоні, йдеться в повідомленні. 
  • Зупинка теплових блоків, а також зниження температури призвели до дефіциту електроенергії в енергосистемі. 
  • Міненерго звернулося до споживачів з проханням споживати електроенергію економно, особливо в пікові години навантаження.
  • Водночас «Укренерго» повідомило, що через похолодання значно збільшилося споживання, а можливості електростанцій збільшити виробництво електроенергії обмежені. Похмура погода заважає роботі сонячних електростанцій, на деяких блоках теплових станцій тривають ремонтні роботи. 
  • Диспетчерський центр «Укренерго» застосував з 11:00 до 19:00 аварійну допомогу з Румунії, Польщі, Словаччини.

Контекст

Україна входить у цю зиму відновленою і готовою до атак і терору, який був минулої зими, заявив на форумі «Енергія бізнесу» від Forbes Денис Шмигаль. Він назвав шість чинників, які забезпечують стабільність енергосистеми: Україна отримала кращу систему ППО; у Росії поменшало ракет; проведено ремонтну кампанію; захист енергооб’єктів; робота з міжнародними партнерами; достатня кількість енергоресурсів.

20 листопада Міненерго повідомило, що всі дев’ять атомних блоків на українських АЕС під’єднані до енергосистеми та виробляють електроенергію. Масштабна ремонтна кампанія на атомних станціях тривала кілька місяців, її вдалося завершити до початку зими. Атомна генерація забезпечує понад 55% потреб країни в електроенергії.

28 листопада Європейське енергетичне обʼєднання ENTSO-E визнало, що НЕК «Укренерго» виконала ключові технічні заходи для постійної синхронізації української та європейської енергосистем. Імпортну потужність в Україну збільшено з 1200 до 1700 МВт.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *