Ceetrus із групи Auchan продала свої активи в Росії

Французька компанія Ceetrus, що входить до групи Auchan, закрила угоду з продажу своїх торгових комплексів у Росії, пише РБК. Новим власником компанії стала місцева фірма «Торгівельні галереї».

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • Власник компанії, на балансі якої знаходяться торгові комплекси, змінився 12 квітня, зазначило видання. Попередній договір купівлі-продажу було підписано у жовтні 2023 року.
  • Основний власник компанії «Торгівельні галереї» – 23-річний Тагір Шаймарданов, який працював у казанській юридичній фірмі «Шаймарданов, Ялілов і Сабітов»..

Контекст

Ceetrus входить до французької групи «Ашан», до 2018 року вона називалася Immoauchan. Компанія має 150 000 кв м торгових площ та управляє 40 торговими центрами та галереями, у тому числі торговими комплексами «Акварель» у підмосковному Пушкіні, Тольятті, Волгограді, а також ТЦ «Трійка» у Москві. Компанії належать прикасові зони в гіпермаркетах «Ашан».

Після початку російського вторгнення в Україну гендиректор французької компанії Ів Клод заявив, що «Ашан» продовжить діяльність у Росії, оскільки працює для цивільного населення.

За підсумками 2023 року виторг «Ашану» в РФ скоротився на 4,7%, до близько $2,5 млрд.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *