Cascade Investment Fund Хомутинніка вийшов з агрохолдингу Kernel

Інвестиційний фонд українського бізнесмена Віталія Хомутинніка Cascade Investment Fund, який володів 7% пакету акцій Kernel, продав усі акції агрохолдингу. Про це йдеться в матеріалі, опублікованому в новому номері журналу Forbes Україна.

Ключові факти

  • Cascade Investment Fund з 2021 року продав понад третину пакету акцій Kernel на публічно оголошених зворотних викупах shares buy-back, повідомив Віталій Хомутиннік у письмовому коментарі для Forbes. 
  • За його словами, решту акцій, попри майже втричі меншу ціну, фонд продав після оголошеного у 2023 році делістингу. «Це була єдина можливість отримати ліквідність», – пояснив Хомутиннік.
  • Бізнесмен розповів, що почав виходити з українських активів ще до повномасштабного вторгнення.

Контекст

15 травня Kernel подав до Управління фінансового нагляду Польщі заявку на вилучення своїх акцій з Варшавської фондової біржі (ВФБ). Офіційно Kernel пояснював рішення піти з біржі тим, що компанія більше не бачить переваг від перебування на Варшавській біржі. Forbes у квітні писав, що, можливо, в Андрія Веревського була більш прагматична та конкретна причина – можливість дешево викупити акції й повернути контроль над холдингом.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *