“Будемо рухатися вперед незалежно”. Adobe та Figma розірвали угоду про злиття на $20 млрд

Adobe та Figma оголосили про розірвання раніше анонсованого злиття компаній, йдеться у заяві розробника Photoshop. Adobe заплатить конкуренту Figma комісію за припинення співпраці у розмірі $1 млрд.

Ключові факти

  • Adobe та Figma взаємно погодилися розірвати угоду, пояснивши це «відсутністю чіткого шляху для отримання необхідних дозволів регулюючих органів Європейської комісії та Управління з питань конкуренції Великої Британії».
  • «Adobe і Figma категорично не згодні з недавніми висновками регулюючих органів, але ми вважаємо, що в наших інтересах рухатися вперед незалежно», – сказав Шантану Нарайен, голова та генеральний директор Adobe. 
  • Компанії підписали документи про розірвання угоди та виплату Adobe раніше узгодженої компенсації.

Контекст

У вересні 2022 року Adobe, протягом багатьох років домінуюча компанія в галузі програмного забезпечення, такого як Photoshop та Illustrator для професійних дизайнерів, оголосила про купівлю Figma.

Figma заснували у 2012 році американські підприємці Ділан Філд та Еван Уоллес. Сервіс дозволяє проєктувати дизайн інтерфейсів у браузері багатьом користувачам у режимі реального часу. В останні роки Figma випередила конкуруючий продукт Adobe XD.

У листопаді у ЄС опублікували заяву з запереченнями проти угоди після поглибленого розслідування. Антимонопольні органи Брюсселя були стурбовані тим, що злиття може значно знизити конкуренцію на світових ринках у сфері поставок інтерактивних інструментів для проектування продуктів.

Антимонопольний регулятор Великої Британії (СМА) теж попереджав про шкоду для конкуренції в галузі програмного забезпечення для дизайну продуктів через цю угоду.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *