Близько 20 грантів до $150 000. USAID анонсувало програму збільшення кадрового потенціалу українського бізнесу

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) виділило $2 млн на підвищення кадрового потенціалу бізнесу в межах програми «Конкурентоспроможна економіка України», повідомляє Мінекономіки. Програма має посприяти швидкому перенавчанню та працевлаштуванню нових працівників в пріоритетних секторах економіки.

Головні матеріали Forbes Ukraine у розсилці від digital шеф-редактора Віктора Кіщака. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • У межах програми передбачається надати близько 20 грантів обсягом від $35 000 до $150 000. Подати заявку можуть малі та середні підприємства, бізнес-асоціації, неурядові організації, бізнес-спільноти та інші організації з розвитку підприємництва. 
  • Програма має посприяти розвитку професійного навчання та підприємництва, пов’язаного з машинобудуванням, електротехнічним виробництвом, логістикою, виробництвом товарів меблевої, текстильної та інших переробних галузей, сферою індустріального дизайну та індустрією моди, а також спрямована на розвиток навичок для експорту, міжнародної торгівлі та європейської інтеграції. 
  • В Мінекономіки зазначили, що підвищення кваліфікації може надати нові можливості працевлаштування українцям, а також допоможе підприємствам, які потребують фахових працівників, щоб збільшити виробничі потужності та бути конкурентоспроможними у світі.
  • Прийом заявок триватиме до 15 листопада, їх розгляд буде відбуватися поетапно з такими дедлайнами: 28 серпня, 16 жовтня, 1 грудня.

Контекст

8 серпня відбувся запуск ще однієї хвилі грантів на €3 млн від EU4Business для мікробізнесу за фінансової підтримки ЄС та уряду Німеччини. Підприємці можуть отримати €4000 на відновлення своєї господарської діяльності. Головна мета цих грантів – підтримати відновлення підприємницької діяльності на територіях, що найбільше постраждали від бойових дій та були окуповані, а також посилити стійкість мікробізнесу в інших регіонах України під час війни.

10 серпня стартувала грантова програма на €500 000 для українських підприємців від EU4Business, зокрема, для постачальників товарів першої необхідності. Подати заявку на участь можна через «Дію».

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *