Виробник роботів-кур’єрів Serve Robotics залучив $30 млн. Серед інвесторів – Uber та Nvidia

Стартап автономних роботів для доставки Serve Robotics, що виник у результаті придбання Uber компанії Postmates, стає публічною компанією, пише TechCrunch. Напередодні Serve залучив $30 млн фінансування у раунді, очолюваному існуючими інвесторами Uber, Nvidia та Wavemaker Partners. 

Головні матеріали Forbes Ukraine у розсилці від digital шеф-редактора Віктора Кіщака. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • Також у раунді фінансування взяли участь нові інвестори Марк Томпкінс та Republic Deal Room. Стартап, який незабаром стане публічною компанією, залучив загалом $56 млн.
  • Згідно з документами регулюючих органів, після завершення злиття Uber володіла 16,2% акцій, а Nvidia – 11% акцій Serve. Сарфраз Маредіа, віцепрезидент Uber з доставки та голова американського регіону, приєднався до ради директорів Serve.
  • Serve заявила, що планує використовувати додаткове фінансування для виходу на нові ринки в США та просування своїх технологій. Компанія також планує збільшити існуючий парк доставки зі 100 роботів. Serve має комерційну угоду з Uber про розгортання до 2000 роботів з Uber Eats.
  • У компанії стверджують, що мають хороші можливості для масштабування і що обсяг поставок зріс у середньому більш ніж на 30% порівняно з попереднім місяцем за останні 18 місяців.

Контекст

Serve Robotics розпочала своє життя як Postmates X, підрозділ робототехніки компанії доставки за запитом Postmates. Автономні тротуарні роботи почали доставляти товари клієнтам Postmates у кількох районах Лос-Анджелеса у 2018 році. У 2020-му вони увійшли у комерційну експлуатацію.

Uber придбала Postmates наприкінці 2020 року за $2,65 млрд. Через три місяці Postmates X виокремилася в незалежну компанію під назвою Serve Robotics.

Алі Кашані, який очолював Postmates X, є співзасновником і генеральним директором Serve Robotics.

У травні стартап Figure, який хоче створювати роботів-гуманоїдів загального призначення, залучив $70 млн від інвесторів на чолі із Parkway Venture Capital у ході першого раунду фінансування. А токійська компанія Gitai, створена Шо Наканосе у 2016 році, розробляє роботів для роботи у космосі та на поверхні Місяця. У Gitai вже є $47 млн інвестицій від найбільших інвестфондів на розробку роботів, а також проєкти із Японським космічним агентством та компанією Toyota.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *