Блінкен в Києві оголосить про допомогу США на понад $1 млрд

Державний секретар США Ентоні Блінкен, який прибув 6 вересня до Києва, оголосить про новий пакет допомоги Україні на понад $1 млрд, пише Reuters.   

Forbes Ukraine випустив новий номер журналу. Придбати його з безкоштовною доставкою можна за цим посиланням. У журналі: перший список найкращих роботодавців для ветеранів, список перспективних молодих українців «30 до 30», 40 компаній, які вийшли на іноземні ринки під час війни, історії Марії Берлінської, Всеволода Кожемяки та загалом майже два десятки текстів.

Ключові факти

  • Під час свого дводенного візиту Блінкен, ймовірно, оголосить про новий пакет допомоги США на суму понад $1 млрд, повідомив журналістам високопоставлений чиновник Держдепу.
  • Очікується, що Блінкен зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським і міністром закордонних справ Дмитром Кулебою та іншими високопосадовцями, а також представниками громадянського суспільства, сказав чиновник.

Контекст

Про можливість його візиту у середу ЗМІ неофіційно дізналися напередодні, проте у Держдепі відмовилися коментувати цю інформацію.

Востаннє Блінкен був в Україні рік тому. 8 вересня минулого року він приїхав до Києва та зустрівся з президентом Зеленським. Тоді держсекретар анонсував допомогу Україні й сусідам на $2 млрд.

Напередодні візиту Блінкена росіяни завдали удару по Україні ракетами повітряного та наземного базування, а також ударними дронами, повідомили Повітряні сили ЗСУ. ППО працювала в Києві та області.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *