BlaBlaCar залучив €100 млн інвестицій на розвиток і досяг прибутковості

BlaBlaCar залучив €100 млн інвестицій, які спрямує на розвиток компанії, йдеться у пресрелізі. Компанія також повідомила про досягнення прибутковості у минулому році.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • За словами співзасновника і генерального директора BlaBlaCar Ніколя Брюссона, завдяки цим €100 млн інвестицій компанія зможе реалізувати амбітну стратегію зростання, включно з кількома угодами зі злиття та поглинання (M&A), над якими працює зараз. 
  • «Додаткове фінансування дозволить нам розвивати нові проєкти, заохочувати інновації та вивчати можливості для нових придбань», – сказав він. 
  • Минулого року 80 млн пасажирів скористалися послугами BlaBlaCar, що на 23% більше, ніж роком раніше. 
  • В Україні кількість зареєстрованих користувачів у 2023 році становить майже 11 млн. Це найвищий показник серед країн Центральної та Східної Європи. Для порівняння у Польщі близько 6 млн зареєстрованих користувачів, в Румунії – 1,5 млн.
  • Прибуток BlaBlaCar сягає €253 млн, що на 29% більше, ніж у попередньому році. Уперше за 24 місяці компанія стала прибутковою і завершила 2023 рік з позитивним показником EBITDA.

Контекст

Додаток BlaBlaCar для спільних поїздок дає могу 27 млн активних користувачів щороку знаходити спільні поїздки у 21 країні. Технології BlaBlaCar допомагають водіям транспортних засобів з вільними місцями та пасажирам розділяти витрати на поїздку. Також BlaBlaCar поєднує карпулінг з автобусними рейсами від понад 5000 операторів.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *