Бізнес зможе отримати гранти до €10 000 на розвиток. ЄС і Німеччина анонсували програму на €1 млн

Українські мікро-, малі та середні підприємства (ММСП) з експортною спроможністю та інноваційним потенціалом можуть отримати 100 грантів до €10 000 для відновлення та розвитку, повідомляє Міністерство економіки. Гроші надаються у межах ініціативи EU4Business за фінансування Європейського союзу та уряду Німеччини.

Ключові факти

До участі у конкурсі запрошуються бізнеси, що працюють у сферах:

  • переробки (машинобудівна, меблева, харчова та легка промисловості);
  • креативних індустрій;
  • логістики та транспорту;
  • інші сектори з потенціалом експорту або створення інновацій (наприклад, освітні та медичні послуги).

За словами заступниці міністра економіки Надії Бігун, стимулювання розвитку малого й середнього бізнесу є надзвичайно важливим, адже саме бізнес тримає економіку і дозволяє забезпечувати оборонні потреби, які фінансуються за рахунок сплачених ним податків. 

  • «Завдяки €1 млн 100 підприємців зможуть розвивати експортні можливості та працювати над виходом на інші ринки», – повідомив Дмитро Ливч, виконавчий директор EasyBusiness.
  • Подати заявку на отримання гранту можна з 16 січня до 11 лютого 2024 року.

Контекст

У представництві Європейського союзу в Україні повідомили, що від початку повномасштабної російської агресії ЄС і Німеччина спільно через програму EU4Business здійснили п’ять грантових конкурсів, в межах яких надали понад €5,5 млн більш ніж для 1100 українських ММСП. 

На початку січня стало відомо, що переможцями програми від EU4Business стали 30 українських компаній, вони отримають гранти до €25 000 на розвиток власної справи.

Переможцями стали бізнеси, які працюють над інноваційними продуктами та послугами, або активно розширюються на експорт. Загальний фонд грантів – €750 000.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *