Банк Capital One купує компанію-конкурента Visa і Mastercard за $35 млрд

Американський цифровий банк Capital One уклав угоду з одним із найбільших емітентів кредитних карток Discover Financial Services про його придбання в рамках операції з акціями на суму $35 млрд. Банк прагне створити найбільшу американську компанію з випуску кредитних карток, пише Bloomberg.

📲 45 секунд – на один пост, 20 хвилин на день, щоб дізнатися головні економічні та бізнесові новини. Підписуйтеся на Telegram-канал Forbes Ukraine, щоб економити час.

Ключові факти

  • Угода передбачає, що акціонери Discover отримають 1,0192 акції Capital One за кожну акцію Discover, що є премією у розмірі 26,6%, виходячи з ціни закриття Discover $110,49 на 16 лютого 2024 року. 
  • За підсумками закриття акціонери Capital One володітимуть приблизно 60% акцій, а акціонерам Discover належатиме близько 40% обʼєднаної компанії.
  • Угоду планується закрити наприкінці 2024-го або на початку 2025 року після отримання схвалення регулюючих органів та акціонерів обох компаній. Вона може стати найбільшим злиттям у світі цьогоріч, перевершивши придбання компанією Synopsys, розробника програмного забезпечення Ansys Inc.

Контекст

Capital One прагне створити найбільшу американську компанію з випуску кредитних карток, щоб на рівних конкурувати з гігантами Волл-стріт, такими як JPMorgan Chase.

Банки отримують великі прибутки від використання кредитних карток, щорічно стягуючи мільярди доларів у вигляді міжбанківської комісії. Ці комісії встановлюються компаніями, що випускають картки та оплачуються продавцями, коли споживачі роблять у них покупки за допомогою цих карток. 

Як власник мережі Discover, Capital One зможе безпосередньо домовлятися з продавцями про комісійні збори та інші умови для операцій по картах, що проходять через її мережу, склавши серйозну конкуренцію Visa і Mastercard.

Capital One – американський банк, який пропонує широкий спектр фінансових продуктів та послуг, включаючи кредитні картки, депозитні рахунки, автокредити, іпотечні кредити та бізнес-банкінг. Він входить до десятки найбільших банків США за активами і має 5 млн клієнтів у США, Великій Британії та Канаді. Capital One кілька років поспіль ставав №1 за загальним рівнем задоволеності клієнтів національної банківської системи США. Одним із акціонерів банку з часткою 3,28% є Воррен Баффет через свою компанію Berkshire Hathaway.

Discover Financial Services – американська холдингова компанія з надання фінансових послуг. Є однією з найбільших компаній-емітентів кредитних карток у США та світі. Discover випускає картки через цифровий банк Discover Bank. Карткові продукти Discover розраховані на масовий сегмент із середнім прибутком, орієнтовані на кредитні програми з бонусами. Discover Bank пропонує одні з найкращих програм кеш-беку на ринку, як для кредитних карток, так і для депозитних рахунків. Також Discover Bank не стягує щорічні комісії за більшість своїх кредитних карток та депозитних рахунків.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *