Балкер Primus став другим судном, яке вийшло з порту Одеси гуманітарним коридором

Друге із заблокованих через війну суден вийшло з Одеського порту тимчасовим гуманітарним коридором, повідомила пресслужба Мінвідновлення. Судно перебувало в порту з 20 лютого 2022 року з металопродукцією для країн Африки.

Forbes Ukraine випустив новий номер журналу. Придбати його з безкоштовною доставкою можна за цим посиланням. У журналі: перший список найкращих роботодавців для ветеранів, список перспективних молодих українців «30 до 30», 40 компаній, які вийшли на іноземні ринки під час війни, історії Марії Берлінської, Всеволода Кожемяки та загалом майже два десятки текстів.

Ключові факти

  • Балкер Primus сингапурського оператора під прапором Ліберії вийшов з порту Одеса і рухається встановленим для цивільних суден тимчасовим коридором до/з чорноморських морських портів України. 
  • Це друге судно, яке скористалось тимчасовим коридором для цивільних суден, зазначається у повідомленні.
  • Судно Primus скористалося гуманітарним навігаційним коридором і, вийшовши з порту Одеса, благополучно дісталося територіального моря Румунії, повідомив керівник проєкту «Інституту Чорноморських стратегічних досліджень» Андрій Клименко. «Україна послідовно доводить, що «зерновий коридор» може працювати без участі держави-агресора», – додав він.

Друге судно змогло вийти з порту Одеси гуманітарним коридором /Фото 1

Скріншот Андрія Клименка

Контекст

Встановлений навігаційним дорученням ВМС ЗСУ коридор першочергово використовується для евакуації суден, які перебували в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний на момент повномасштабного вторгнення РФ. 

Україна запропонувала цей маршрут у своєму зверненні до Міжнародної морської організації (IMO). Рада ІМО визнає міжнародне право України на вільне торговельне судноплавство та закликає РФ припинити будь-які погрози й дотримуватися міжнародних конвенцій.

16 серпня контейнеровоз Joseph Schulte став першим судном, яке скористалося тимчасовим коридором для руху торговельних суден до та з портів Великої Одеси.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *