«Аврора» відкрила перший магазин у Румунії з «товарами за 1 лей»

Найбільша українська торговельна мережа у форматі one dollar store «Аврора Мультимаркет» відкрила свій перший магазин у Румунії. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив CEO «Аврора» Тарас Панасенко.

Ключові факти

  • 5 жовтня 2023 року у румунському місті Сучава відкрився перший закордонний магазин «Аврора». На його вивісці зазначено: «Від 1 лея». На відео з відкриття магазину видно черги з відвідувачів.
  • Відкриттям магазину в Румунії «Аврора» починає експансію в Європу. У коментарі Forbes Панасенко повідомив, що ритейлер планує відкрити в цій країні більше 500 магазинів протягом 3-4 років. 

«Від 1 лея». Українська мережа «Аврора» відкрила перший магазин у Румунії /Фото 1

Контекст

«Аврора» через повномасштабну російську агресію втратила понад 200 магазинів. Станом на вересень 2023 року їхня кількість складає понад 1100 по всій Україні. Виторг мережі зріс більш ніж удвічі: з 5,8 млрд грн до 13,9 млрд грн. 

За 2024 рік «Аврора» планує збільшити кількість торгових точок в Україні до 2000 загалом. Запланований темп відкриття – не менше 500 магазинів щорічно. Фокус – на західні регіони та Київську область.

У «закордонних» торгових точках «Аврора» представлятиме імпортні, локальні й українські товари. «У таких магазинах буде трохи інший асортимент конкретно в глибині категорій», – розповідав заступник комерційного директора по роботі з ключовими партнерами «Аврори» Максим Безрук.

За його словами, площа торгових точок має скласти приблизно 100 кв. м. Загалом до кінця 2023-го мережа планує відкрити 10 магазинів у Румунії. Компанія вирішила відкривати торгові точки в регіональних містах, а не в столицях, зазначав Безрук. 

У 2024 році «Аврора» планує відкрити понад 50 магазинів у країнах ЄС. «Однак наразі концентруємося на вивченні ринку Румунії», – заявляв Безрук. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *