Атака на Одесу. Fozzy Group оцінив збитки через знищений супермаркет в сотні мільйонів гривень

Через потрапляння уламків від збитих ракет у ніч на 14 серпня згорів гіпермаркет Fozzy в Одесі. Постраждали три співробітники – вони зараз перебувають у лікарні, повідомив Forbes керівник пресслужби Fozzy Group Іван Пальчевський.

У Forbes Ukraine є спільнота в LinkedIn. Там ми пишемо практичні кейси компаній, розповідаємо про інноваційну економіку та публікуємо поради з особистого розвитку і управління командою. Жодних новин. Приєднуйтесь за цим посиланням

Ключові факти 

  • Внаслідок пожежі згоріла будівля гіпермаркету, обладнання і товар. Попередні збитки – сотні мільйонів гривень, однак компанія ще має підрахувати точну суму завданої шкоди, каже Пальчевський. Постраждали троє робітників гіпермаркету – їх доставили у лікарню.
  • За словами речника компанії, ще 270 співробітникам запропонують роботу в інших бізнесах Fozzy Group і роботу з переїздом в інші міста, в яких є гіпермаркети групи. 
  • Одеський гіпермаркет Fozzy мав торговельну площу 5860 кв. м (загальна – 11 422 кв. м). Він відкрився у 2001 році і пропрацював 22 роки. 

В Одесі після російської ракетної атаки згорів супермаркет Fozzy. Компанія оцінює збитки в сотні мільйонів гривень /Фото 1

Фото: телеграм-канал Братчук

В Одесі після російської ракетної атаки згорів супермаркет Fozzy. Компанія оцінює збитки в сотні мільйонів гривень /Фото 2

Фото: телеграм-канал Братчук

В Одесі після російської ракетної атаки згорів супермаркет Fozzy. Компанія оцінює збитки в сотні мільйонів гривень /Фото 3

Фото: телеграм-канал Братчук

Контекст

Росіяни атакували Одещину вночі 14 серпня ударними дронами та ракетами «Калібр». Сили ППО відбили всі атаки, проте уламки ракет пошкодили близько 200 будівель і повністю згорів гіпермаркет Fozzy. 

На початку війни у Fozzy Group працювало 736 продуктових магазинів. Після місяця активних бойових дій діяльність зберегли 436 магазинів. 59 торгових об’єктів були частково або повністю зруйновані, ще 40 об’єктів знаходилися в зоні бойових дій.

На складі замороженої продукції під Броварами ворожою ракетою знищено 10 000 палет товару на 560 млн грн. Склад зруйновано, а центральне виробництво у Ворзелі було повністю розграбоване. Загальні втрати Fozzy Group оцінювала у 2,4 млрд грн.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *