Apple випустила застосунки Music, TV і Devices для Windows

Техногігант Apple цього тижня офіційно випустив програми Apple TV, Apple Music і Apple Devices для Windows. Про це йдеться у повідомленні на сайті компанії. 

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • Ці програми зʼявилися ще минулого року, але тепер компанія видалила зі своїх сторінок позначки про попередні версії, зазначило видання The Verge.
  • Три нові програми у поєднанні з оновленим iCloud для Windows покликані позбавити власників ПК на Windows залежності від iTunes. Вона буде потрібна лише для доступу до подкастів та аудіокниг у Windows. 
  • Доступ до бібліотеки iTunes, придбаних композицій та альбомів буде відкрито через Apple Music. Apple TV допоможе дивитися фільми та серіали з бібліотеки iTunes, а також підключатися до потокової служби підписки.
  • Резервне копіювання та відновлення iPhone та iPad, а також синхронізація контенту з цими пристроями будуть доступні у програмі Apple Devices.
  • Нові програми Apple для Windows доступні лише на традиційних ПК на базі x86 під керуванням Windows 10 або Windows 11.
  • Microsoft сприяє інтеграції до своєї екосистеми служб Apple. Раніше компонент «Фото» з Windows 11 отримав інтеграцію з бібліотекою iCloud Photos. 

Контекст

У жовтні–грудні 2023-го виручка Apple зросла на 2%, до $119,6 млрд, порівняно з $117,2 млрд роком раніше. Отже, компанія перервала смугу зниження виручки, що тривала чотири квартали поспіль.

Чистий прибуток Apple за підсумками першого фінансового кварталу досяг $33,9 млрд, або $2,18 у розрахунку на акцію, порівняно з $30 млрд, або $1,88 на акцію, отриманими за порівнянний квартал попереднього року.

Apple уникла п’ятого кварталу падіння поспіль – смуги, яка була б найгіршою з часів «штопора» в 1990-х роках.

Водночас Apple бореться з охолодженням споживчих витрат у Китаї, зростанням конкуренції та розширенням державних заборон на іноземні технології. Минулого року Huawei Technologies представила нову лінійку смартфонів на базі процесорів китайського виробництва після того, як внесені в чорний список США в основному витіснили її з ринку. За даними IDC, на тлі повернення Huawei збільшив поставки у четвертому кварталі на 36%.

Попри падіння на китайському ринку, у 2023 році Apple вийшла на перше місце на ринку смартфонів із рекордно високою часткою ринку у 20%, свідчать дані International Data Corporation. Samsung втратила лідерство вперше з 2010 року.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *