Apple вимкне функцію вимірювання кисню в крові на своїх годинниках через патентну суперечку

Апеляційний суд у Вашингтоні 17 січня відновив заборону на продаж у США годинників Apple Watch Series 9 і Apple Watch Ultra 2 через патентну суперечку між компаніями Apple та Masimo, пише AP.

Ключові факти

  • Apple заявляє, що з четверга, 18 січня, вимкне функцію моніторингу рівня кисню в крові на своїх двох найпопулярніших годинниках у США, щоб виконати ухвалу суду про відновлення заборони на продаж в межах патентної суперечки.
  • Рішення компанія ухвалила після того, як апеляційний суд напередодні відмовив у продовженні наказу, який дозволяв годинникам залишатися в магазинах протягом розгляду патентної суперечки.

Контекст

Функція вимірювання кисню в крові вперше була додана до Apple Watch в 2020 році в моделі Series 6. У той час вирувала пандемія коронавірусу, і деякі лікарі використовували показники рівня кисню в крові, щоб оцінити вплив вірусу на здатність пацієнтів дихати.

Ця функція відстежує рівень кисню в крові людини протягом дня. Користувач також може отримати поточні показники, що займає близько 15 секунд. Ця можливість була включена до Apple Watch Series 7 та Series 8. Apple припинила продаж Series 7, коли були випущені нові моделі, але Series 8 залишається доступною. Якщо заборона набуде чинності, ці продажі також доведеться припинити.

Заборона поширюється лише на канали прямого продажу Apple, тому сторонні ритейлери, такі як Walmart Inc., Best Buy Co. та Target Corp., можуть продовжувати пропонувати пристрій.

Торговий представник США Кетрін Тай наприкінці грудня 2023 року затвердила вердикт Комісії з міжнародної торгівлі (International Trade Commission, ITC), яка встановила зокрема провину Apple у порушенні патенту Masimo на пристрій для вимірювання рівня кисню в крові. Аналогічна функція є в Apple Watch.

Після цього згаданий суд призупинив дію рішення ITC з урахуванням поданої Apple апеляції – і компанія відновила продаж Watch Series 9 і Watch Ultra 2 у США, зупинені перед Різдвом через ситуацію з патентними правами.

Апеляція Apple ще розглядається. Очікується, що цей процес займе щонайменше рік.

Виробник годинника також може обговорити укладання мирової угоди з Masimo, яка б дозволила йому продавати моделі з датчиком, зазначає агентство. Однак це малоймовірно, оскільки Apple заперечує порушення патентних прав Masimo.

Минулого фінансового року продаж годинників приніс Apple $19,6 млрд.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *