Андрій Іванов викупив 33,35% акцій ТРЦ Ocean Plaza

Засновник компанії UFuture Василь Хмельницький продав свою частку в ТРЦ Ocean Plaza бізнес-партнеру – власнику інвесткомпанії Q Partners Андрію Іванову, повідомив бізнесмен у Facebook. Угоду з викупу 33,35% акцій ТРЦ Ocean Plaza, що є частиною UDP, закрили на початку вересня, повідомили Forbes у пресслужбі Q Partners.

Forbes Ukraine випустив новий номер журналу. Придбати його з безкоштовною доставкою можна за цим посиланням. У журналі: перший список найкращих роботодавців для ветеранів, список перспективних молодих українців «30 до 30», 40 компаній, які вийшли на іноземні ринки під час війни, історії Марії Берлінської, Всеволода Кожемяки та загалом майже два десятки текстів.

Ключові факти 

  • «Більше трьох років тому ми із моїм партнером Василем Хмельницьким домовилися – я поступово викуповую девелоперську компанію UDP, інвестиції якої вже тривалий час знаходилися під моїм управлінням», – прокоментував Андрій Іванов. За його словами, угода з викупу 33,35% акцій ТОВ «Інвестиційний союз «Либідь», якому належить ТРЦ Ocean Plaza, є «логічним продовженням процесу».
  • Хмельницький підтвердив, що минулого тижня були «офіційно фіналізовані всі угоди» з продажу його частки в ТРЦ. Суму угоди бізнес-партнери не розкривають.
  • Власником ще 66,65% ТОВ «Інвестиційний союз «Либідь» є держава в особі Фонду держмайна.

Контекст 

20 березня колегія суддів ВАКС задовольнила адміністративний позов Мінʼюсту до російського олігарха Аркадія Ротенберга. Його називають близьким другом Путіна і саме з ним пов’язують будівництво Кримського мосту. В жовтні 2022 року до Ротенберга було застосовано санкції РНБО.

Суд вирішив стягнути в дохід держави частку у розмірі 100% статутного капіталу ТОВ «Авангард-Віларті», право на яку зареєстроване компаніями «Оушен Плаза Проджект (Кіпр) ЛТД» (Ocean Plaza Project (Cyprus) Limited) та «Ітодер Інвестментс Лімітед» (Ethoder Investments Limited).

Також стягнуто частку у розмірі 66,65% статутного капіталу ТОВ «Інвестиційний союз «Либідь» (власник ТРЦ Ocean Plaza), право на яку зареєстроване за ТОВ «Авангард-Віларті».

У червні Кабмін передав частку Ротенберга в Ocean Plaza Фонду держмайна і доручив приватизувати цей актив. Отримані кошти планують спрямувати до фонду ліквідації наслідків російської збройної агресії.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *