АМКУ надав дозволи «Укрнафті» на концентрацію активів Glusco

Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав ПАТ «Укрнафта» дозволи на концентрацію за активами мережі АЗС Glusco, йдеться у повідомленні комітету за підсумками засідання. Тепер «Укрнафта» зможе розпочати фактичне управління мережею АЗК.

Ключові факти

  • За словами директора «Укрнафти» Сергія Корецького, відтепер компанія має всі юридичні підстави для підписання актів приймання-передачі активів із АРМА, після чого зможе розпочати фактичне управління мережею Glusco.
  • Він додав, що загалом до управління компанії передаються заарештовані корпоративні права 34 підприємств, а також нерухоме майно у вигляді АЗК, земельних ділянок та інших активів.

Контекст

«Укрнафта» під керівництвом Сергія Корецького з середини серпня мала управляти мережею автозаправок Glusco, яку раніше пов’язували з Віктором Медведчуком. Уряд передав Glusco «Укрнафті» 16 серпня.

«Це win-win», – казав директор «Укрнафти» Корецький в інтерв’ю Forbes у листопаді 2023-го. Для «Укрнафти» це сучасні форматні комплекси, які підсилять компанію, для держави – можливість отримувати значний прибуток, пояснював він.

В АРМА розраховували, що Glusco під управлінням Корецького приноситиме державі принаймні 5 млн грн щомісяця плюс 85% чистого прибутку. Такі умови прописали в договорі між АРМА і «Укрнафтою».

Проте АРМА ініціювало розрив договору з «Укрнафтою» про управління мережею Glusco і заправками «Татнафта». Причина – компанія не сплачує до бюджету 5 млн грн щомісяця відповідно до договору.

1 лютого 2024 року «Укрнафта» перерахувала до державного бюджету 21 млн грн в якості гарантованих платежів за управління мережею заправок Glusco. Підприємство спільно з АРМА підписали спільну заяву на концентрацію на адресу Антимонопольного комітету.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *