Акції Meta впали на 19% після оприлюднення фінзвіту. Цукерберг планує збільшити витрати на ШІ

Акції компанії Meta впали на 19% після того, як вона розчарувала інвесторів прогнозами про більш високі витрати і менші, ніж очікувалося, доходи, що знизило її ринкову вартість і викликало побоювання, що зростаюча вартість ШІ випереджає його переваги, пише Bloomberg.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Материнська компанія Facebook вкладає все більше ресурсів у штучний інтелект, який потребує значних інвестицій в обчислювальні потужності. Засновник компанії Марк Цукерберг попередив, що інвестиції «значно» збільшуватимуться і що для отримання прибутку потрібно багато часу – можливо, роки, але закликав побачити довгострокові вигоди, які може запропонувати ШІ.
  • Цукерберг каже, що досягнення групи за останній рік, особливо успіх із чат-ботом зі штучним інтелектом і розумними окулярами Ray-Ban, дали йому впевненість у необхідності подальших інвестицій.
  • «Ми стали більш оптимістичні й амбітні щодо ШІ, – сказав Цукерберг. – Ми знаходимося на етапі, коли ми показали, що можемо створювати провідні моделі та бути провідною компанією в галузі штучного інтелекту у світі».
  • Досягнення цієї мети коштуватиме дорого. Компанія підвищила оцінку витрат на рік і тепер вважає, що капітальні витрати становитимуть від $35 млрд до $40 млрд. Раніше компанія оцінювала, що витрати, повʼязані з такими речами, як сервери, обладнання штучного інтелекту та центри обробки даних, становитимуть від $30 млрд до $37 млрд.
  • Водночас компанія соціальних мереж також прогнозує обсяг продажів у другому кварталі на рівні від $36,5 млрд до $39 млрд, причому середній діапазон цього прогнозу менший за середню оцінку аналітиків.
  • Ці показники затьмарили успішний перший квартал із виручкою в $36,5 млрд, що більш ніж на 27% більше, ніж за той самий період рік тому. Прибуток зріс більш ніж удвічі і склав $12,4 млрд.

Контекст

В останні місяці Цукерберг зробив ШІ своїм пріоритетом, переорієнтувавши Meta на цю технологію після того, як OpenAI випустила свій чат-бот ChatGPT у 2022 році, що викликало шалену конкуренцію та розвиток серед великих технологічних компаній. Meta почала впроваджувати ШІ у всі аспекти бізнесу – від Instagram та Facebook до розумних окулярів.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *