Агрохолдинг «Астарта» відновлює будівництво лінії глибокої переробки сої за $60 млн

Агрохолдинг «Астарта» у четвертому кварталі цього року відновить будівництво додаткової лінії глибокої переробки сої на Глобинському переробному заводі (ГПЗ) у Полтавській області. Про це повідомила директорка із розвитку бізнесу та звʼязків з інвесторами групи компаній Юлія Берещенко, пише mind.ua.

Ключові факти

  • Реалізація проєкту дозволить виробляти до 100 000 т концентрованого соєвого білка на рік, зазначила Берещенко.
  • «Проєкт був оголошений у 2021 році вартістю $50 млн, з урахуванням інфляції зараз він (оцінюється) близько $60 млн», – зазначила вона.
  • За словами Берещенко, інвестиції будуть розподілені на три роки – цей та два наступні, передбачається фінансувати проєкт переважно за рахунок вільного грошового потоку.

Контекст

Про початок будівництва лінії «Астарта» повідомила у вересня 2021 року. Сам ГПЗ введено в експлуатацію на початку 2014 року. Проєктна переробна потужність ГПЗ – 230 000 т на рік і залишиться на цьому рівні. 

Завод здатний щорічно виробляти приблизно 160 000 т високопротеїнового соєвого шроту, 40 000 т соєвої олії та 9000 т гранульованої оболонки. 

До складу підприємства також входять потужності із зберігання готової продукції та елеватор ємністю 42 000 т та необхідні інженерні, автомобільні та залізничні комунікації. 

Понад 80% продукції ГПЗ до війни постачалося до країн ЄС, Близького та Далекого Сходу. Основну частину сої для переробки вирощують агрофірми агрохолдингу.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *