2024 року відкриють ТРЦ А7, Ukraine і Росвигів на заході України

Цього року комерційна нерухомість заходу України поповниться трьома обʼєктами – ТРЦ Ukraine в Ужгороді, ТЦ А7 в Івано-Франківську та ТРЦ «Росвигів» у Мукачеві, повідомляє пресслужба консалтингової компанії Retail & Development Advisor. В цілому на різних стадіях реалізації на заході країни знаходяться одразу шість проєктів нових ТРЦ сумарною площею понад 180 000 кв. м. 

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • Цьогоріч нові ТРЦ розпочнуть роботу в Ужгороді, Мукачево та Івано-Франківську, йдеться в повідомленні консалтингової компанії Retail & Development Advisor (RDA). Найбільший з них – чотириповерховий ТРЦ Ukraine – відкриється на ужгородському проспекті Свободи. Він займатиме близько 20 000 кв. м площі, з яких 12 000 кв. м буде відведено під оренду.
  • «До кінця весни будуть завершені будівельні роботи, а влітку розпочнеться облаштування фасаду та проведення внутрішніх робіт», – говорить CEO RDA Андрій Лотоцький. 
  • Якірними орендарями ТРЦ будуть продуктовий супермаркет ALMA площею майже 3000 кв. м, кінотеатр, фудкорт і торговельні мережі одягу, парфумерії, ювелірної продукції. Зокрема, бренди польської fashion-групи LPP, магазини Brocard, «Золотий Вік», «Укрзолото» та інші. 
  • Проєкт торговельного центру А7 в Івано-Франківську планується відкрити в листопаді на вул. Галицька, 57. Його загальна площа становитиме 10 000 кв. м, а торговельна — 7500 кв. м. Компанія RDA вже розпочала процес підписання попередніх угод з орендарями, серед яких бренди LPP, Fly Kids, «Золота країна» та низка інших операторів.
  • ТРЦ «Росвигів» у Мукачеві розміститься на перехресті вулиць Росвигівська та Генерала Петрова. Загальна площа обʼєкту займатиме 5600 кв. м (GLA – 3500 кв. м), а основним якорем об’єкта буде продуктовий супермаркет ALMA площею 1300 кв. м. В ТЦ також будуть представлені бренди LPP, «Алло», «Золота Країна», Prostor та інші.

Проєкт ТРЦ Україна в Ужгороді

Проєкт ТРЦ Україна в Ужгороді

Проєкт ТРЦ Warshawsky, Тернопіль

Проєкт ТРЦ Warshawsky, Тернопіль

  • На другий квартал 2025 року також планується запуск першої черги двоповерхового ТРЦ Family Mall в Стрию Львівської області. Цей торгово-розважальний комплекс розташується на вул. Болехівська, 2. Він матиме підземний на 300 місць та наземний на 135 місць паркінги, а його загальна площа складатиме понад 26 000 кв. м, з яких 17 000 кв. м призначатимуться під оренду. Відкриття другої черги ТРЦ намічено на перший квартал 2026 року. 
  • Як зазначають в компанії RDA, цьогоріч також розпочнуть будівництво двох великих ТРЦ у Львові й Тернополі. У Львові новий ТРЦ Kvartal City побудують на вул. Шевченка, 313. Його загальна площа складе 51 300 кв. м, з яких 12 000 кв. м займатиме багаторівневий паркінг, ще 10 000 кв. м – підземний паркінг. Під відкриття операторів торгівлі тут введуть 22 500 кв. м, ще 2450 кв. м – під офісну складову. Також в ТРЦ Kvartal City відкриється кінотеатр IMAX площею близько 3400 кв. м. Запуск об’єкта в роботу девелопер планує вже в I кварталі 2026 року. 
  • Крім того, у Тернополі у 2024 році має стартувати будівництво найбільшого в місті ТРЦ Warshawsky загальною площею 64 367 кв. м. Проєкт чотириповерхового торгово-розважального центру на Підволочиському шосе передбачає 33 000 кв. м орендних площ та повноцінний автовокзал в структурі ТРЦ.

Проєкт ТРЦ Family Mall, Стрий

Проєкт ТРЦ Family Mall, Стрий

Проєкт ТРЦ Kvartal City, Львів

Проєкт ТРЦ Kvartal City, Львів

Контекст

У серпні 2023 року в Івано-Франківську відкрилась друга черга ТРЦ «Велес». Він став найбільшим новим ТРЦ з початку повномасштабного вторгнення. Також він увійшов до четвірки найбільших ТРЦ за орендною площею на заході України.

У 2023 році на заході країни ввели в експлуатацію щонайменше три ТРЦ — «Вектор» у Трускавці (GBA – 12 000 кв. м), Park у Дрогобичі (11 800 кв. м) і Baobab у Луцьку (6500 кв. м).

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *