Зеленський: Представлені урядом моделі економічного бронювання не зовсім справедливі

Президент Володимир Зеленський заявив, що представлені урядовцями моделі економічного бронювання не зовсім справедливі.

Про це глава Української держави розповів у розмові з журналістами українських телеканалів, передає кореспондент Укрінформу.

«Економічне бронювання… повинно бути справедливим. Як знайти справедливість, це і є завдання до Міністерства економіки та прем’єр-міністра України. Ті моделі, які вони мені показували, я вважаю поки що не зовсім справедливими», – розповів Зеленський. 

Він відзначив, бронювання вже застосовано щодо критичної інфраструктури і професій, без яких не може вижити військо під час війни. 

«Оборонка працює, люди там заброньовані. Ключові спеціалісти працюють. Все інше — це дійсно складне питання, воно не запроваджене досі, бо знайти баланс складно. Військові бояться, що через це може бути недостатньо нових сил. Бізнес по-іншому до цього ставиться», – зауважив Президент.

Читайте також: Економічне бронювання не спрацює: пошук балансу між збройними силами та економікою

Стосовно економічного бронювання у бізнесі також може виникнути несправедливість, відзначив він.

«Щоб не було так, що це (стосуватиметься – ред.) лише того бізнесу, де великі прибутки. А як же середній та малий бізнес? Поки балансу немає», – підсумував глава держави.

Як повідомлялося, у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт про промислову політику та прогнозованість реального сектору економіки, який включає концепцію економічного бронювання.

Фото: ОП

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *