У вересні в США було створено максимальну кількість робочих місць

Економіка США у вересні створила 254 000 робочих місць, свідчать дані Бюро статистики праці, опубліковані 4 жовтня. Цей показник виявився набагато вищим за прогноз економістів у 140 000. Рівень безробіття знизився з 4,2% до 4,1%, пише Reuters.

Зростання кількості робочих місць у США – один із ключових показників здоровʼя першої економіки світу.

📲 Forbes Ukraine у WhatsApp. Підписуйтесь й читайте головне про бізнес та економіку

Деталі

  • Кількість зайнятих у несільськогосподарському секторі збільшилася на 254 000 робочих місць минулого місяця після зростання на 159 000 у серпні. 
  • Це найвищий рівень із березня, коли кількість зайнятих у несільськогосподарському секторі зросла на 310 000, і третій за величиною показник за рік – у січні зростання становило 256 000. 
  • Кількість робочих місць зросла, а рівень безробіття знизився, що ще більше зменшило необхідність для Федеральної резервної системи підтримувати значне зниження процентних ставок на двох засіданнях, що залишилися в цьому році. 
  • Звіт свідчить про те, що ФРС готується до так званої мʼякої посадки економіки, яка пережила найгірший період високої інфляції за останнє покоління.

Контекст

23 серпня голова ФРС Джером Павелл заявив, що регулятор готовий до зниження ставок. Зниження може початися у вересні, але терміни і швидкість процесу залежать від низки чинників, додав він.

18 вересня ФРС знизила ставки на пів пункту, що стало першим зниженням з початку пандемії COVID та зниженням ставок із 23-річного максимуму. 

Рішення регулятора було очікуваним. Ринок лише дискутував щодо того, чи обере центральний банк більш консервативне зниження на 25 б.п., чи більш агресивне – на 50 б.п.

Федрезерв анонсував подальше зниження ставок. До кінця 2024 року регулятор очікує ставку на рівні 4,4%, до кінця 2025-го – на рівні 3,4%.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *