На Хмельниччині зʼявиться новий індустріальний парк «Ф’юче індастрі хаб»

У Волочиську Хмельницької області зʼявиться індустріальний парк «Ф’юче індастрі хаб». Кабінет Міністрів ухвалив рішення про його включення до Реєстру індустріальних (промислових) парків 1 жовтня, повідомила пресслужба Мінекономіки. Індустріальні парки сприяють створенню робочих місць, залученню інвестицій і розвитку регіонів.

📲 Forbes Ukraine у WhatsApp. Підписуйтесь й читайте головне про бізнес та економіку

Деталі

  • В індустріальному парку планують переробляти мʼясопродукти, розмістити холодильні склади і запустити виробництво упаковки. Проєкт сприятиме створенню 350 робочих місць, йдеться у повідомленні.
  • Ініціатором створення парку є ТОВ «Віннер інвест капітал». Бенефіціарний власник компанії – народний депутат Сергій Лабазюк, свідчать дані YouСontrol. 
  • Загальний обсяг інвестицій у проєкт становить близько 1 млрд грн, з яких 113 млн грн – власні кошти компанії. Землю під індустріальний парк «Фʼюче індастрі хаб» придбала весною цього року.

Контекст

Народний депутат від групи «За майбутнє» Сергій Лабазюк – власник будівельного та аграрного бізнесів. Він посідав 65-те місце у рейтингу 100 найбагатших українців від Forbes у 2021 році. У 2023-му Лабазюк став фігурантом кримінальної справи. Його підозрюють у спробі підкупу топпосадовців у сфері відновлення.

«Фʼюче індастрі хаб» став 93-м індустріальним парком, зареєстрованим в Україні.

Включення індустріального парку до реєстру дає право на державне стимулювання, на яке в бюджеті на 2024 рік закладено 1 млрд грн. Зокрема, йдеться про компенсацію витрат на будівництво об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури та витрат на підключення до електричних мереж, податкові та митні пільги тощо.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *