Зростання акцій Nvidia збільшило статки гендиректора та співзасновника Дженсена Хуанга до $46 млрд

Генеральний директор Nvidia Corp. Дженсен Хуанг став багатшим на $4,2 млрд після того, як останні доходи компанії та прогнози перевершили оцінки, пише Bloomberg. Акції зросли на 10% на вторинному ринку, внаслідок чого загальні статки Хуанга зросли до $46,1 млрд. 

У Forbes Ukraine є спільнота в LinkedIn. Там ми пишемо практичні кейси компаній, розповідаємо про інноваційну економіку та публікуємо поради з особистого розвитку і управління командою. Жодних новин. Приєднуйтесь за цим посиланням

Ключові факти

  • Якщо цей успіх вдасться зберегти, Хуанг може потрапити до 25 найбагатших людей у світі.
  • 3,5%-ва частка Хуанга в Nvidia становить більшу частину його статку. Акції компанії злетіли під час пандемії Covid-19, коли криптобум призвів до збільшення використання її чипів для майнінгу, а потім упали майже на дві третини протягом року і знову різко зросли. Цього року їхня вартість зросла більш ніж утричі через зростання попиту на ШІ.

Контекст

Хуанг став співзасновником компанії в 1993 році та допоміг перетворити її з виробника графічних чипів для відеоігор на домінуючого зараз постачальника прискорювачів для навчання програмного забезпечення ШІ.

Компанія подвоїла виручку в останньому кварталі та запропонувала оптимістичний прогноз зростання попиту й пропозиції наступного року. 

30 травня ринкова капіталізація одного з найбільших у світі виробників мікросхем Nvidia на відкритті торгів перевищила значення $1 трлн. Виробник чипів приєднався до невеликого клубу переважно технологічних компаній-трильйонерів. Щоб утриматися на цій відмітці, акції Nvidia мали б залишатися вищими за значення в $400,86.

22 серпня акції компанії Nvidia досягли історичного максимуму на тлі очікувань із приводу квартальних результатів. Рекордний максимум $481,87 було досягнутого за кілька хвилин після відкриття ринку.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *