Зеленський зустрівся з лідерами обох партій у Сенаті США. Про що йшлося

Під час візиту до США президент Володимир Зеленський провів у Конгресі зустріч із лідерами Демократичної та Республіканської партій в Сенаті та сенаторами, повідомляє пресслужба голови держави. Президент поінформував про військові завдання на середньострокову перспективу.

Ключові факти

  • За словами Зеленського, наступного року Україна тиснутиме на Росію, тому підтримка з боку США дуже важлива. 
  • Зокрема, він наголосив на потребі в далекобійній зброї та важливості посилення ППО України для зменшення можливостей Росії в повітрі, захисту цивільних громадян, критичної та зернової інфраструктури.

Офіс Президента України

Офіс Президента України

  • Президент зазначив, що захист українських міст важливий для повернення людей, зростання економіки та якнайшвидшого досягнення економічної незалежності.
  • Зеленський наголосив, що продовжить рішучу боротьбу з корупцією та роботу над суттєвим посиленням антикорупційної інфраструктури.
  • Також у межах цього візиту Зеленський зустрінеться з президентом США Джо Байденом у Білому домі, вони разом проведуть пресконференцію.

Контекст

Республіканці та демократи в Конгресі вже кілька місяців обговорюють запит президента Джо Байдена про виділення мільярдів доларів допомоги Україні й Ізраїлю, а також на потреби безпеки США в Індо-Тихоокеанському регіоні та міжнародної гуманітарної допомоги.

Два запити Білого дому до Конгресу про прийняття законопроєктів досі не підтримані, і настрої на Капітолійському пагорбі стають все більш напруженими, а глухий кут загрожує затягтися до 2024 року. 

4 грудня директорка Білого дому з питань бюджету Шаланда Янг попередила, що США бракує часу та грошей, щоб допомагати Україні вести війну з РФ. 

Президент США Джо Байден назвав перспективу припинення допомоги Україні «божевіллям», пообіцявши зробити все, аби вона не припинялася.

6 грудня у Сенаті США був заблокований законопроєкт, який передбачав виділення мільярдів доларів на нову військову допомогу Україні та Ізраїлю. За результатами голосування 49 сенаторів були «за» та 51 – «проти». Відповідно законопроєкт про фінансування на суму $110,5 млрд не отримав 60 голосів, необхідних для початку дебатів у Сенаті. Республіканці наполягали на своїх вимогах вжити жорсткіших заходів щодо контролю за імміграцією на кордоні США з Мексикою.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *