«Збереження номеру». lifecell подала до суду на «Vodafone Україна»

Компанія lifecell подала позов до Господарського суду Києва на компанію «Vodafone Україна» через послугу «Збереження номеру». Про це йдеться в ухвалі суду про відкриття провадження у справі.

15 лютого Forbes проводить бізнес-конференцію AgriFood, де визначимо перспективи розвитку української агропромисловості. Понад 25 cпікерів із Enzym, HD-group, IMK, Raiffeisen Bank та інших компаній. Нетворкінг, воркшопи, бізнес-знайомства. Купити квитки можна за цим посиланням.

Ключові факти

  • ТОВ «Лайфселл» звернулося з позовом до суду, в якому просить зобовʼязати ПАТ «ВФ Україна» припинити надання послуг «Збереження номеру», йдеться в ухвалі. 
  • lifecell вважає, що згадана послуга суперечить вимогам чинного законодавства, порушує право на надання електронних комунікаційних послуг та право на отримання прибутку.
  • Суд прийняв позовну заяву до розгляду та відкрив провадження у справі. Підготовче засідання призначено на 5 лютого 2024 року.

Контекст

У грудні 2023 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку, оштрафувала Vodafone на 68 000 грн за відмову 37 абонентам у переході до іншої мережі зі збереженням номера.

Vodafone не погодилася з рішенням і почала оскаржувати в суді припис про порушення вимог Закону «Про електронні комунікації» щодо надання електронних комунікаційних послуг кінцевим користувачам.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *