Zakaz.ua запустив власний інтернет-супермаркет За Раз

Сервіс доставки продуктів Zakaz.ua запустив інтернет-супермаркет «За Раз», що включає понад 50 000 найменувань продуктів харчування та товарів повсякденного вжитку. Про це Forbes повідомила пресслужба Zakaz.ua.

15 лютого Forbes проводить бізнес-конференцію AgriFood, де визначимо перспективи розвитку української агропромисловості. Понад 25 cпікерів із Enzym, HD-group, IMK, Raiffeisen Bank та інших компаній. Нетворкінг, воркшопи, бізнес-знайомства. Купити квитки можна за цим посиланням.

Ключові факти

  • З 22 січня товари віртуального супермаркету «За Раз» стали доступні мешканцям Києва та передмістя. «Такий формат створює для компанії додаткові канали прибутку та розширити цільову аудиторію», – розповідає СЕО Zakaz.ua Андрій Курський.
  • Доставка здійснюється в рамках двохгодинних слотів з 10:00 до 22:00 в усі райони столиці та передмістя. Мінімальна вартість доставки – від 89 грн. Доставку замовлень в інші регіони країни Zakaz.ua планує за допомогою «Нової Пошти».
  • Вибір товарів «За Раз» пропонує традиційний асортимент фізичних супермаркетів – фрукти та овочі, молочну продукцію, свіжу рибу і мʼясо, дитяче харчування, заморожені продукти, охолоджені напівфабрикати, а також великий асортимент непродовольчої групи товарів. 

Контекст

Zakaz.ua у 2010 році створив український підприємець Єгор Анчишкін. Наразі компанія надає послуги доставки продуктів харчування з 13 продуктових мереж роздрібної торгівлі: «Metro Україна», «Аuchan Україна», Novus, «Мегамаркет», «Еко маркет», «Таврія В», Varus, Ultramarket, «Восторг», «Космос», «Харків», Winetime та «За Раз».

Кур’єрська адресна доставка доступна у 13-ти великих містах України, зокрема, компанія здійснює доставку товарів через поштові відділення «Нової Пошти». Також Zakaz вийшов на ринки Молдови та Узбекистану.

На старті в компанію інвестували Олександр Ольшанський, Євгенія Дубінська, Денис Довгополий, Бас Годска та низка приватних інвесторів. Надалі контроль над проєктом викупив фонд Chernovetskiy Investment Group. З 2014-го до 2019 року CIG Степана Черновецького інвестував у Zakaz.ua близько $15 млн і збільшив частку до 98,8%. CIG увійшла у Zakaz.ua у 2014 році, заплативши за 30% акцій приблизно $2 млн.

У 2017-му засновник Zakaz.ua Єгор Анчишкін покинув проєкт через розбіжності щодо стратегії розвитку. Він пропонував сконцентруватися на експансії в США, CIG робила ставку на ринки України та інших пострадянських країн. Після невдалої спроби масштабувати Zakaz у США Анчишкін повністю полишив проєкт та залишився розвивати новий бізнес в Америці. У травні 2023 року він залучив $4 млн на новий стартап Instock Inc, задачею якого є спрощення тривимірної автоматизації товарів та послуг за допомогою робототехніки як послуги (RaaS).

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *